Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

U što trebate gledati želite li pronaći svoj idealan dom

Zidovi, utičnice, vrata ili prozori mogu otkriti je li prostor koji kupujete ili unajmljujete uistinu onaj u kojem ćete istinski uživati još dugi niz godina

photos
Foto: photos
0 komentara

Prilikom razgledavanja mogućeg novog životnog prostora za kupnju ili najam, bez obzira je li prazan ili namješten, na nekim dijelovima dobro otvorite oči. Pogledajte u kakvu su stanju zidovi i boja na njima. Mrlje na stropu upućuju na vlagu ili loše postavljene instalacije. Obratite pozornost na utičnice. Ako je prostor već namješten, pripazite da ih ne “zatvaraju” vrata, bilo ulazna, bilo od kućanskih elemenata. Mrlje na prozorskoj dasci znak su loše izolacije pa će se stakla rositi u zimsko vrijeme. Slobodno zatvarajte i otvarajte vrata kako biste provjerili jesu li dobro namontirana. Loša ventilacija u kupaonici vidi se po vlazi u kutevima. Također provjerite rade li svi kućanski aparati. Otvorite nekoliko salvina istodobno kako biste provjerili buče li cijevi.
Ovakav način traženja kuće ili stana uvelike će olakšati konačnu odluku. A prilikom namještanja neće vam se dogoditi da se zapitate: “U što smo to gledali?”.
>>>Nakon što odaberete stan, unaprijed isplanirajte selidbu kako biste izbjegli nepotrebno živciranje na dan odlaska
>>>Ne očekujte da ćete novi prostor namjestiti u nekoliko dana. Zaboravite na kutije i uživajte u novom početku

Najprije se uređuje samo jedna prostorija
Prije useljenja stavite na papir što vam je sve potrebno kako biste namjestili svaku prostoriju. Podijelite listu na nekoliko dijelova - sobu u kojoj ćete spavati, prostor u kojem ćete provoditi slobodno vrijeme, prostoriju za jelo te onu za posao ili učenje i prostor za kupaonicu. Dobrom organizacijom izbjeći ćete nepotrebne troškove. Što prije obojite i namjestite jednu prostoriju, a onda stavite i namještaj. Dekoriranje može i pričekati.
>>>Za spavaću sobu, osim kreveta i ormara, kupite noćni ormarić i lampu. Osigurajte dovoljno vješalica i budilicu. Ukrasite ju većim zrcalom.
>>>Kuhinju prilagodite vlastitim potrebama. Uređaje kupujte kako vam zatrebaju. Tako ćete izbjeći dodatne troškove.
>>>Dnevni boravak namjestite udobnim sofama i lampama. Kupite manje podmetače za stolić i dovoljno polica, časopise te fotografije.
>>>Za radnu sobu investirajte u udobnu stolicu, stol i stolnu lampu. Stavite dovoljano polica i ormarić za dokumente.
>>>Za blagovaonicu su sasvim dovoljni stol i stolice. Možete joj dodati još jedan ormarić za posude i čaše koje ne stanu u kuhinju.
>>>U kupaonicu možete smjestiti sva potrebna sredstva za čišćenje. Kupite usisavač i nekoliko novih ručnika.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message