Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

U svijetu frizura trenutno vlada vječna i klasična retroljepota

U svijetu frizura trenutno vlada vječna i klasična retroljepota
8

Dita Von Teese godinama njeguje kovrče u stilu ‘20-ih, Christina Hendricks vraća se u eru Grete Garbo, a Amy Winehouse ostat će zapamćena i po looku ‘60-ih

VIDEO

Da je ljepota neprolazna, ako je trend vječan, svojom pojavom najbolje potvrđuje glamurozna kraljica burleske Dita Von Teese. Pionirka retroizgleda već godinama njeguje uredno počešljane kovrče u stilu dvadesetih koje uokviruju blijedu put, grimizne usne, tamne obrve i oči istaknute eyelinerom. A nakon dramatičnoga gubitka kilograma sličnim je putem krenula i umalo nepopravljiva buntovnica Kelly Osbourne. Transformaciju je započela strogim bobom u stilu Louise Brooks, da bi se početkom prošle godine vratila prirodnoj plavoj kosi s kratkim izletima u ljubičaste i ružičaste nijanse. Trenutačno oduševljava izgledom u stilu pedesetih - dugu, platinastu kosu sa šiškama veže u visoki rep kako bi dodatno istaknula dramatično našminkane oči (crna olovka i umjetne trepavice) te tamnije obrve. Popularizaciji retroljepote također su pridonijele televizijske serije.

Crvenokosa zvijezda “Mad Mena” Christina Hendricks i nakon uloge seksepilne Joan Holloway nastavila se pojavljivati u sličnom izdanju - samo se vratila tri desetljeća poslije u eru Marlene Dietrich i Grete Garbo. Osim talenta i raskalašenog načina života Amy Winehouse ostat će upamćena i po svojoj “košnici”. Za takozvanu frizuru uvijek je govorila: “Što sam nesigurnija, to mora biti veća".

Ditine vintage punđe

Osim uredno stiliziranih kovrča Dita Von Teese često nosi i vintage punđe. Ponekad su zalizane, a ponekad neurednije, sa šiškama na licu. Čest modni dodatak ove ljepotice su i mačkaste sunčane naočale.

Hollywood i rock 'n' roll

Ekscentrična britanska pjevačica Paloma Faith poznata je kao velika obožavateljica retroljepote. Bilo da je to stil vječnih holivudskih diva, kao na slici gore, ili zavodljivih ljepotica rock’n’roll ere s kraja pedesetih.

Vječna retrodiva

Svestrana Gwen Stefani od početka glazbene karijere pokazivala je afinitet prema retroizgledu. Od platinaste Merlinke u videospotu No Doubta “Don’t speak” do mješavine četrdesetih i osamdesetih na ovogodišnjem Cannesu.

Hipijevka Nicole Richie 

Pomislimo li na bujnu i valovitu dugu kosu kakva se nosila sedamdesetih, danas ćemo se najprije sjetiti Nicole Richie. Bez obzira na nijansu kose, koja varira od plave do mahagonij crvene, uvijek je ukrašena u hipijevskom stilu.

Zooey i šezdesete 

Američka glumica i glazbenica Zooey Deschanel trenutačno je možda najuvjerljivija predstavnica modne i beauty estetike šezdesetih. Sjajnu valovitu kosu sa šiškama vrlo često ukrašava šarenim ukosnicama i rajfovima.

Duffy kao B.Bardot

Pjevačica Duffy izgledom neodoljivo podsjeća na Brigitte Bardot krajem pedesetih i početkom šezdesetih. Bujna plava kosa ukrašena mašnom ili trakom i diskretno našminkano lice - neutralno sjenilo, eyeliner i ružičasto sjajilo.

Sve Adeline punđe

Cijenjena britanska kantautorica Adele svojim nas izgledom često vraća u modne šezdesete. Iako nosi i raspuštenu kosu, punđe različitih veličina i frizura “košnica” njezine su prepoznatljivosti. A na licu uvijek više istakne oči.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Dnevni horoskop za srijedu 24. travnja: Lav uživa u romantici, a Blizanci su pod 'povećalom'...
KOGA ZVIJEZDE 'MAZE'?

Dnevni horoskop za srijedu 24. travnja: Lav uživa u romantici, a Blizanci su pod 'povećalom'...

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 24. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje