Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

U vrućim danima osvježite se koktelom od malina

Sazrijevaju u srpnju i kolovozu. Od zrelih plodova radi se domaći pekmez, liker i sirup od malina - malinovac. Bogat su izvor vitamina C, E i K.

Fotolia
Foto: Fotolia
1 komentara

Maline su u našim krajevima još poznate kao črlene kupine, rastu samoniklo u šumama, a lako ih je uzgajati i u vrtu. Osim ugodnog slatkog okusa, maline su i izvor vitamina C, E i K, te minerala magnezija i mangana. Sazrijevaju u srpnju i kolovozu. Od zrelih plodova spravljaju se domaći pekmez, liker i sirup od malina - malinovac. Dodatkom svježih malina bijelom vinskom octu nakon 2-3 tjedna dobit ćete izvrstan voćni ocat.
Vrlo jednostavnu slasticu možete pripremiti od malina, kremastog sira ili jogurta s dodatkom meda, limunove korice i izlomljenih piškota. Pire od malina možete koristiti kao bazu za pripremu umaka, sladoleda ili sorbeta. Također, pire od malina može biti dodatak ledenom čaju ili raznim koktelima, poput poznatog Bellinija, koji se sprema od prošeka i pirea od malina i breskvi. Ako volite isprobavati nove okuse, pečene svinjske medaljone možete poslužiti i s umakom od malina, peršina, maslinovog ulja i češnjaka. No koristi se i lišće malina, od kojeg se pripremaju ljekoviti čajevi.




Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message