Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

U zadnjih 50 god. žene su sve deblje, više i imaju veće grudi

U zadnjih 50 god. žene su sve deblje, više i imaju veće grudi
1

Prosječna žena u prosjeku je pet centimetara viša i ima grudi veće za broj nego njena baka u istoj dobi, a najviše utjecaja na promjene ima moderan stil života

VIDEO

Tijelo prosječne žene danas i one prije 50 godina drastično se promijenilo, a za to su najviše zaslužni razvoj prehrambene industrije, promjena prehrambenih i životnih navika kao i minimalno kretanje, otkrili su britanski znanstvenici. Oni su utvrdili da su ženske grudi u prosjeku narasle za cijeli broj, a indeks tjelesne težine povećao se s 20.85 na prosječnih 25.

Procjenjuje se da su žene 50-ih godina prošlog stoljeća pri obavljanju kućanskih poslova u prosjeku trošile oko 1000 kalorija, dok danas, zbog kućanskih perilica za suđe i sličnih aparata, potroše tek oko 550 kalorija. Žene su nekoć svoje bicepse i tricepse oblikovale polirajući drveni namještaj ili nošenjem namirnica iz dućana, a danas se s autom voze do teretane ili dućana, objašnjavaju istraživači. 

Unos masti, šećera i alkohola u proteklih pola stoljeća se udvostručio, dok se istovremeno dvostruko manje jede povrća, voća i složenijih ugljikohidrata. 

Veće grudi

Ženske su grudi prema podacima proizvođača ženskog donjeg rublja, u prosjeku narasle za jedan broj, što je prateća pojava porasta udjela masti u tijelu. Zbog toga današnje žene imaju više oblina nego njihove bake ili majke.

Sve više

Prosječna visina Britanki prije 60 godina bila je visoka 157 cm godina, a danas je 162 cm, što se, osim boljom prehranom u dječjoj dobi, može objasniti i promjenom uvjeta okoliša, od boljeg stambenog pitanja i liječničke skrbi, do umjetnih hormona koji se nalaze u industrijskim proizvodima.

Izgled Hrvatica

Prema posljednjim podacima Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu iz  2007. godina koji su obuhvatili više od 31.000 ljudi, prosječna je Hrvatica visoka oko 163 centimetra, ima 68 kilograma, grudi opsega 99 centimetara, struk 86 centimetara i opseg bokova 104 centimetra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku