Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ubojice bliskosti nakon seksa - tipične greške koje razdvajaju

Ubojice bliskosti nakon seksa - tipične greške koje razdvajaju
1

Spavanje u drugoj prostoriji ili stanu, paljenje računala, žurno tuširanje ili obavljanje telefonskih razgovora "ubijaju" doživljaj bliskosti, a seks svode na dužnost i zadaću

VIDEO

Iako je riječ o nenamjernim radnjama nakon seksa poput žurbe pod tuš, tonjenja u san ili primanja daljinskog upravljača, one mogu naštetiti budućoj seksualnoj želji ali i povrijediti partnera, koji se zbog toga osjeća "iskorišteno ili odbačeno. 

- Vjerojatno je da partneri koji se odmah nakon seksa odmiču i odlaze raditi nešto drugo, seks doživljavaju kao svojevrsnu dužnost i zadaću koju su obavili - smatra seksualni terapeut dr. Pushkar Gupta.

Žurba u toalet

Zajedničko tuširanje može biti vrlo uzbudljiva predigra za par, no žurba pod tuš nakon završetka samog čina definitivno nije pohvalna i stimulirajuća za odnos. Upravo zbog toga, onaj partner koji je još uvijek u "raspoloženju" i najradije bi još neko vrijeme ležao zagrljen te uživao, ostaje zbunjen i povrijeđen. Osim toga, instinktivno pranje nakon seksa nosi određenu simboliku da je sam čin seksa "prljav", što ne pridonosi spontanosti u vođenju ljubavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Telefonski razgovori

Ovo je još jedna čest pogreška koji ljudi rade, obično ako su zbog samog seksa propustili poziv. Tako, još zadihani od ljubavnih aktivnosti, primaju mobitel kako bi čavrljali s prijateljem ili članom obitelji. Na taj način kvare vrlo intimno i ranjivo vrijeme u kojem su mogli postati povezaniji s partnerom više nego u bilo kojoj drugoj situaciji.

Odvojeno spavanje

Iako se često događa kako jedan od partnera zaspe u dnevnom boravku ispred televizora, dok je drugi u spavaćoj sobi, što ne mora nužno štetiti odnosu, odlazak u odvojeni krevet odmah nakon seksa vrlo je hladan potez koji može iznimno povrijediti partnera, a intimnost i bliskost razdvaja od samog seksa.

Paljenje računala

Bilo da je riječ o poslovnim zadacima, surfanju po internetu ili igranju igrica, postoji bolje doba za bavljenje time nego odmah nakon seksa. Takvo ponašanje poručuje partneru kako je nepotreban ili manje važan od posla ili vlastitog užitka, a samim time uviđa se krivo postavljanje prioriteta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite
PROGNOZA ZA DANAŠNJI DAN

Dnevni horoskop za četvrtak, 28. ožujka: Jarci će biti uspješni na poslu, a Ribe jako duhovite

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 28. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru