Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Udario brigu na veselje i od boca napravio vlastitu kuću

Siromaštvo Alfreda Santa Cruza nije pokolebalo već pretvorilo u izvrstan primjer drugima nakon što je došao na ideju od skupljenih plastičnih boca stvoriti svoj dom

Screenshot
Foto: Screenshot
5 komentara

Da plastične boce ne trebaju nužno značiti smeće, dokazuje Alfredo Santa Cruz koji je od njih napravio kuću u Peuerto Iguazu Argentina. Nakon što je 2001. godine argentinska ekonomija doživjela pad, Alfredo je da bi preživio kopao po smeću. Tada je shvatio da je plastika stabilna i čvrsta i počeo graditi kuću. Za prvu kuću je potrošio 24.000 boca, ali nije stao na tome. Osim kuća danas izrađuje i pokućstvo, a omote cd-a koristi kao sjenila na kući. Da bi smanjio rizik od požara te učinio kuću stabilnijom, boce puni pijeskom ili vodom.

Svoju umijeće izgradnje eko-kuće uobličio je u tečaj koji je besplatan za sve koji žele naučiti. Do sada je tečaj završilo više od 20.000 ljudi. A cilj je naučiti sve beskućnike kako napraviti vlastiti dom.

- Kućni otpad se može pretvoriti u korisne stvari. Razvili smo vlastitu tehniku koja omogućuje ljudima da izgrade savršeno funkcionalnu kuću. Možete je izgraditi vlastitim rukama, a troškovi su niski. To nije samo projekt, već stvarnost - ističe Alfredo. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message