Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Ukočio se od straha kad su mu iz očiju potekle krvave suze

Muškarcu su iz čista mira počele teći krvave suze - nije imao nikavu ozljedu, na pregledu su mu vid i krvni tlak bili sasvim u redu, a onda su mu liječnici dijagnosticirali rijetko stanje

9 komentara

Muškarac (52) je otišao na odjel hitne pomoći gdje je rekao liječnicima da mu se nikad prije to nije dogodilo i da nije povrijedio oko. Objasnio je da je krvarenje počelo prije dva sata i da je trajalo nekoliko minuta, a onda je počelo opet malo prije pregleda.

Njegov je vid bio sasvim uredu, a krvni tlak mu je bio normalan. Liječnici su mu pregledali oko biomikroskopom i otkrili da mu rastu male upletene krvne žile u unutrašnjosti oba kapka.

Rijetko stanje

Muškaracu, za kojeg se vjeruje da je Talijan, dijagnosticirano je rijetko stanje poznato kao hemolakrija. Stanje je poznato i pod nazivom 'krvave suze', a obično je to simptom drugih stanja kao što su infekcije, upale ili traume oka ili okolnih struktura.

Ali to bi mogao biti i znak tumora oka, poremećaja krvi ili, u nekim slučajevima, menstruacije.

- S krvavim suzama se u medicini susrećemo vrlo rijetko. Obično se radi o pojavi krvi u suzana na jednom oku što može biti uzrokovano upalama, krvnim bolestima i ozljedama. U svijetu su poznati jako rijetki slučajevi kod kojih uzrok nije bilo moguće objasniti i tada to stručno nazivamo idiopatskom hemolakrijom - objašnjava dr. sc. oftamolog Adrian Lukenda.

Businesswoman Sleeping In Private Jet MIJENJA SE TLAK Opasno je po zdravlje: Nemojte nikad zaspati tijekom slijetanja

U nekim slučajevima ne postoji medicinsko objašnjenje ovog stanja i može se 'označiti' kao spontani simptom koji se obično brzo rješava. U ovom slučaju, čovjekove krvave suze prestale su bez liječenja oko sat vremena nakon što je stigao u bolnicu.

Liječnici su mu propisali kapi za oči kako bi izliječio hemangiome kapaka - dobroćudnu jarko crvenu oteklinu ili izraslinu. Godinu dana kasnije došao je na kontrolu i rekao liječnicima da nije imao nove 'epizode' krvavih suza, piše The Sun.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message