Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Ukrasite tradicionalne božićne medenjake bijelim pahuljama

Ukrasite tradicionalne božićne medenjake bijelim pahuljama
9

Medenjaci ne trebaju nužno biti samo okrugli, možete napraviti borove, srca i zvjezdice, a uz malo mašte pretvorit ćete ih u originalan desert i ukusan poklon

VIDEO

Medenjaci su sastavni dio božićnog stola, a prednost tradicionalnih hrvatskih kolačića jest ta što ih možete napraviti i nekoliko dana prije blagdana. To će vam sačuvati vrijeme, ali i živce.

Ukusni božićni medenjaci

Sastojci: 350 grama brašna, 2 jaja, 200 grama šećera, 150 grama maslaca ili margarina, 2-3 žlice meda, žličica cimeta, prašak za pecivo, limunova korica, 2 žlice ruma i prstohvat muškatnog oraščića. 

Priprema: U posudu stavite med i šećer te ih lagano zagrijte. Nakon što ste posudu maknuli sa štednjaka, dodajte jaja i rum. Pjenasto umutite sve sastojke i dodajte mješavinu brašna, praška za pecivo i limunove korice. Tijesto dobro zamijesite rukama i ostavite da se hladi barem sat vremena. 

Nakon toga ga razvaljajte na debljinu od jednog centimetra i izrezujte željene oblike. Ako nemate kalupe na kartone nacrtajte srca, zvjezdice i borove i izrežite ih. Dobivene oblike možete staviti na tijesto i izrezati. Po želji možete izrezati rupice na vrhovima kroj koje možete provući ukrasnu vrpcu i kasnije ih iskoristiti kao božićne ukrase ili jedinstvene poklone. 

 Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje i složite kolačiće. Pecite medenjake od 20 do 25 minuta. 

Royal icing ili kraljevska glazura

Sastojci: 150 grama šećera u prahu, 2 bjelanjak, malo limunovog soka

Priprema: Izmiješajte mikserom dok smjesa ne postane čvrsta, a nakon toga dodajte limunov sok i lagano promiješajte. 

Trikovi za ukrašavanje

Uz pomoć glazure možete kolačiće učiniti originalnim desertom, a koliko će jedinstveni biti ovisi o vašoj mašti. Tako na zvjezdicama možete ocrtati rubove, a unutra njih nacrtati pahuljice. Od njih možete napraviti i pravi bor tako da ih poslažete jedne na druge i prekrijete bijelom glazurom. 

Borove ukrasite valovitim vodoravnim linijama koje simboliziraju snijeg ili ga ukrasite isprekidanim linijama i dodajte jestive ukrasne kuglice umjesto božićnih kuglica.

Na srcima iscrtajte cvijet i unutar njega staviti točkice koje asociraju na pahulje snijega, a možete ih dodatno ukrasiti ukrasnim vrpcama ili listovima božikovine. Kao odlična ideja može vam poslužiti i ostatak tijesta na kojem se vide različiti izrezani oblici. Njega možete ukomponirati u aranžman za središte stola tako da ga stavite na podlogu u boji i dodate sušeno voće, bademe i štapiće cimeta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'