Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ukusna domaća pašteta je egzotična, zdrava i lagana

Ukusna domaća pašteta je egzotična, zdrava i lagana
1

Slasnom namazu od ribe, povrća ili mesa dodaju se vina, konjaci i začini, a poslije se servira kao brzi zalogaj, tema večere i egzotično predjelo

VIDEO

Pa šteta je to baciti - završetak je stare šale o tome kako je nastala pašteta. Zabavna igra riječi ostaje na tome jer je današnja pašteta kombinacija mašte i bogatog okusa. Pripremljene u mikseru ili grubo mljevene, ukusne i zdrave domaće paštete rade se na bazi mesa, ribe ili povrća. Osnovnom sastojku dodaje se razno začinsko bilje, ali i mliječni proizvodi te vina ili konjaci. Pašteta može biti samo ukusan brzinski namaz na kruh, no može se pretvoriti u egzotično hladno predjelo ili tematsku večeru. Kreativne kombinacije kanapea i raznih okusa paštete ukrašenih paprikom, kukuruzom ili malim rajčicama na toplom i hladnom tostu oduševit će svakog ljubitelja dobre hrane. No pašteta se može servirati na tanjur u male dekorativne kupove ili upotrijebiti kao nadjev za kuhana jaja, rolade, rajčice ili domaća peciva. U srednjem vijeku pašteta se pekla zarolana u tijestu, no s vremenom je postala samostalno jelo. Tradicionalna priprema pašteta zadržala se u Francuskoj i Belgiji, gdje se slavni pate en croűte i danas radi u prhkom tijestu.

>>Ni malo ni mnogo začina u pašteti
Začine za paštetu dozirajte oprezno. Pripazite da je ne začinite ni premalo ni previše jer začini ne smiju dominirati, nego samo nadopunjavati.

>>Slasni i lagani namazi bez mesa
Vegetarijanske paštete se lakše i brže pripremaju. Budući da se ne rabi meso, smanjuje se vrijeme kuhanja ili ga uopće nema.

>>Gusju jetricu sjajno će zamijeniti pileća
Ako se u receptu traži skupa gusja jetrica, upotrijebite zamjenu. Gotovo jednak okus jelu dat će korištenje jeftinije pileće jetrice.

>>Skandinavci je režu, a Nijemci tiskaju
U cijelom svijetu se jede pašteta, bilo da je kuhana u crijevu kao u Njemačkoj i Austriji ili pečena i rezana kao salama u Skandinaviji.

>>Ukusna pašteta od domaćih čvaraka
Sastojci: 350 g čvaraka, 4 jaja, 150 g luka, 10 g češnjaka, 40 g majoneze, sol i papar. Sameljite domaće čvarke, tvrdo kuhana jaja, češnjak i prethodno ispirjani luk (na masnoći i malo vode). Začinite smjesu majonezom, solju i paprom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'
ŠOKANTNE ISPOVIJESTI

'Našao sam tajni dnevnik od supruge. Kad sam ga prolistao odmah sam zatražio razvod'

Jedna djevojka se požalila kako je je bivši dečko poslao poruku da je neka cura s kojom je bio zatrudnjela. Taman je išla van s prijateljicama pa su je tješile. Iselila sam se od njega nakon dva dana