Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
65 komentara

Ukusna krumpirova palačinka sa sušenim rajčicama i lukom

Ako nemate ideju što napraviti za večeru, ovaj recept je savršena. Nećete potrošiti puno vremena, a sama priprema je vrlo jednostavna. Radi se o jelu na bazi jaja

Foto: 123RF
65 komentara

Sastojci:

  • 2 veća luka
  • 700 g krumpira
  • 10 žlica maslinova ulja
  • 6 jaja
  • ulje za prženje
  • sol, crni papar
  • 3 žlice peršina
  • 100 g sušenih rajčica
  • mljevena crvena paprika 

Priprema:

Ogulite krumpire i narežite na tanje kriške. Posipajte ih s pola žličice soli i ostavite da odstoje u cjedilu. Na maslinovoj ulju, u dubljoj tavi, pirjajte ploške luka s malo soli na laganoj vatri dok ne postane staklast. Ocijedite i sačuvajte ulje. Ispržite krumpire u dubokom ulju. Neka ostanu mekani, a ne naglo preprženi i tamni, pa ih ocijedite.
 
Jaja umutite, dodajte luk i krumpire, rajčice te začinite solju i paprom, sjeckanim peršinom i začinima po želji. Zagrijte ulje na kojem ste pržili luk. Jednom rukom izlijte smjesu, a drugom tresite tavu. Smanjite temperaturu na najnižu i pecite 3-5 minuta dok donja strana ne poprimi zlatno-smeđu boju. Na tavu položite tanjur približno iste veličine.
 
Prebacite omlet na tanjur, pažljivo jer je nepečena strana dosta tekuća. Povećajte temperaturu, dodajte u tavu još malo maslinovog ulja i pustite da omlet s nepečenom stranom prema dolje sklizne u tavu. Pržite još 3 minute. Posipajte mljevenom paprikom i peršinom.
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message