Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Najdraži darovi stižu iz vlastite radionice pod bor najmilijih

Najdraži darovi stižu iz vlastite radionice pod bor najmilijih
5

Adventski vijenac kao mjesto za čestitke, božićna drvca kao ukrasi za bor, ručno izrađeni markeri za knjige ili malo božićno selo čuvat će se kao znak velike pažnje

VIDEO

Zbog visine cijena i uobičajenosti ponude kupnja darova za najbliže može biti pravi posao. Pokloni iz vlastite izrade puno su osobniji dar, cjenovno pristupačniji, a jedino što je potrebno je malo slobodnog vremena. Tako adventski vijenac može poslužiti kao odlično mjesto za božićne čestitke koje će se pričvrstiti uz pomoć igle i konca. 

Kolut vijenca omotajte širokom trakom ili tkaninom. Pri tom koristite male šivaće igle kako bi učvrstili traku. Svežite mašnu na vrhu, ali tako da vam ostane još veliki dio trake kako bi se presavinula i poslužila za kačenje o vrata ili čavao. Božićne čestitke mogu se pričvrstiti pomoću šarenih kvačica ili probušiti na vrhu, provući špagicu i okačiti o šarene šivaće igle. 

Božićno drvce

Na komadu tvrđeg papira izrežite božićna drvca. Obojite ih po želji ili pomoću ljepila zalijepite različite blagdanske uzorke. Na grane možete staviti male kuglice od papira ili stare perlice. Probušite rupu pri vrhu svakog stabla, provucite i zavežite konac da se drvce može objesiti. Ukrase stavite u prozirnu vrećicu od organze ili skupite i oko njih svežite mašnu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inspirativni stihovi

Lijepi i nadahnuti stihovi uokvireni na papiru jednostavan su dar koji će obožavati svi ljubitelji sjajni izreka ili citata omiljenih ličnosti. Izjavu možete napisati ručno ili kompjutorski, pri tom odabravši font koji odgovara onome kome se poklanja. Papir može biti u boji ili bijeli, a na njega također možete zalijepiti zvončiće, srca ili vrpce te uokviriti. Prilagodite stihove razdoblju, ali i interesu primatelja dara.

Dar u kutiji

Stare kutije mogu poslužiti za pakiranje darova, ali uljepšane ukrasnim papirom. U nju možete staviti čestitku ili neku drugu sitnicu za koju mislite da je dobar dar za vaše najbliže. Ukoliko imate više vremena napravite male drvene kutijice koje ćete prilagoditi veličini čestitke.

Vunene deke

Uljepšajte vašim najbližima hladne dane toplim vunenim dekama. Izrada ovog dara zahtijeva dosta vremena, ali i znanje o pletenju i vezenju. Na jednobojne deke ocrtajte božićnu zvijezdu, zvončić, lice Djeda Božićnjaka ili obične zvijezde. Izvezite rubove, a možete izvesti i posvetu. Oni koji znaju plesti i vesti, svoje najdraže mogu razveseliti novim kapama, rukavicama ili torbama, naravno iz vlastite radionice.

Ukrašene knjige 

Znate li da vaš prijatelj voli puno čitati, knjiga je idealan poklon, ali i ručno izrađen marker za označavanje stranica. Njega možete napraviti od običnih tankih ukrasnih vrpci te pri kraju zalijepiti ili ušiti zgodan privjesak. U slučaju da voli poeziju ili kuhanje, nađite na internetu pjesme ili recepte, isprintajte ih i lijepo uvezite.

Malo božićno selo

Za prijatelje koji vole božićne ukrase, napravite nekoliko kućica od papira i obojite ih prema želji. Zalijepite ih na šperploči ili tvrđem kartonu, a dno pospite bijelim prahom. Zaigrajte se i koristite što više veselih boja. Da stvorite božićni ugođaj, krovove ostavite bijele boje ili ih pospite svjetlucavim  prahom. Nakon što se sve osuši, ulaze kućica možete ukrasiti bombončićima ili lizalicama u obliku štapića.

Mali ručnici s porukama

Na male ružičaste ili bijele ručnike može se ušiti božićna poruka ili drvce. Za vezenje drvca koristite smeđi i zeleni konac, a bijeli za snijeg. Kod snjegovića za oči iskoristite gumbe, ali pazite da se boja konca ne razlikuje od boje gumba.

Foto albumi

Foto albumi su uvijek dobra ideja, pogotovo ako ga izrađujete za vrlo bliske prijatelje, majke ili partnere te imate puno zajedničkih slika. Albumi se mogu napraviti na nekoliko načina, a najjednostavniji je kupiti foto album i unutra samo postaviti slike te upisati datume. Slike možete spojiti i pomoću konca ili ih jednostavno zalijepiti u bilježnicu te uz svaku od njih ostaviti komentar.

Izrada broševa

Broševi su postali nezaobilazan modni dodatak, a njihova izrada nije teška. Sve što vam je potrebno je žica, perlice i kopča te puno vremena jer izrada broša traje i do dva sata. Oblikujte broš prema željama, a vrlo je popularan izgled leptira.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći
SUNCE, KIŠA, SNIJEG...

Stiže nagla promjena vremena: Evo kako utječe na zdravlje, tko mora paziti i kako si pomoći

Svaka promjena atmosferskog tlaka, temperature i vlažnosti zraka može nepovoljno utjecati na zdravlje, pa valja znati kako se zaštiti i osnažiti imunitet
Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima
SUPER TRIK

Naučite kako pohati meso, uz puno manje masnoće i dima

Pohanje hrane u pećnici puno je ugodniji i lakši posao nego na tavi. Kuća ne smrdi toliko, ulje ne šprica po cijeloj kuhinji, treba ga manje, a ono što pripremite nije toliko masno