Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Umiranje u snu najavljuje značajne i brze promjene

Mogu proći tjedni prije nego što se sjetite snova, no stručnjaci savjetuju da ne odustajete od zapisivanja i pokušaja pamćenja

shutterstock
Foto: shutterstock
0 komentara

Snovi o propadanju ili ispadanju zuba iznimno su neugodni, no šalju pozitivnu poruku da je jedna faza života završena i da se otvaraju nova vrata iza kojih čekaju nove prilike. Psiholozi ih metaforički povezuju s ispadanjem mliječnih i rastom trajnih zubi. Mogu ukazivati i na strah od starenja ili bolesti, a ako je u pitanju proteza, tada stručnjaci za snove razloge pronalaze u siromašnom ljubavnom životu. I smrt, koliko god brutalna bila, san je koji upućuje na to da se čovjek oslobađa prošlosti i kreće naprijed. Pokušavate li dešifrirati snove, naprije razmislite o događajima koji su prethodili snu, novim prijateljima ili suradnicima te razmotrite svoja očekivanja na obiteljskom, poslovnom i ljubavnom planu. Snove zapisujte zato što ćete ih tako bolje pamtiti i lakše doći do rješenja u stvarnom životu. Držite bilježnicu pored kreveta i odmah nakon buđenja zapišite sve što ste vidjeli - vremenom ćete se lakše moći sjetiti i izvježbati u čitanju simbola koji mogu otkriti istinu koju vaša svijest ne prepoznaje.

>>Mogu proći tjedni prije nego što se sjetite snova, no stručnjaci savjetuju da ne odustajete od zapisivanja i pokušaja pamćenja. Noćne more pokušajte zaustaviti tako da im promijenite završetak: nakon buđenja zamislite pozitivni kraj, ali budite strpljivi i činite to svakodnevno.

>>Mozak se morama “suočava” s negativnim emocijama, osobito tugom, ljutnjom i nesigurnošću, tvrde psiholozi. Tijekom sna aktiviraju se centri koji kontroliraju osjećaje i pamćenje te se na taj način “čiste”.

>>Okidači snova o utapanju ili gušenju leže u podsvijesti, a najčešći povod su tuđa dominacija ili nemogućnost izražavanja vlastitih misli i osjećaja. Plivanje u mulju ili prljavoj vodi može ukazivati na strah od samog sebe, depresivnih ili negativnih misli, te i neželjenog braka, zaduženja ili obaveza na koje ne želite pristati.   

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message