Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Umjetnička djela: Svi su ludi za hit-tapetama riječke slikarice

Umjetnička djela: Svi su ludi za hit-tapetama riječke slikarice

Slike zaraznog optimizma riječke slikarice Mirne Sišul dobile su i svoju zidnu verziju u obliku energičnih tapeta. Mirnu pokreće glazba i pozitivan stav prema životu koji pokušava prenijeti na svoje radove.

VIDEO

Za akademsku slikaricu Mirnu Sišul (41) ne postoje granice. Već dva desetljeća bavi se slikarstvom, ali život ju je odveo i u svijet dizajna interijera gdje u punom sjaju pokazuje smisao za stvaranje pozitivnih prostora pomoću boje.

Umjetnica danas spaja slikarstvo, dizajn interijera i modni dizajn, a iza nje je više od 40 samostalnih izložbi diljem Hrvatske i Europe. U svijet dizajna interijera svratila je prije sedam godina i zadržala se do danas. Krug obožavatelja naglo se povećao kad je sa suprugom Marinom ostvarila ideju o produkciji art printeva na platnu i papiru.

- Od proljeća 2018. godine intenzivno smo radili na pripremi vizuala i web shopa. Kad kažem mi, mislim na moj mali tim - moj suprug Marin i ja. Tapete su nastavak moje slikarske priče, to su reprodukcije mojih djela na posebnome materijalu za tapete. Čim smo krenuli u razvoj novih materijala kao krajnjeg proizvoda otvaraju se nebrojene mogućnosti. Ali korak po korak. Neki moji raniji klijenti su me i potakli na razvoj ideje, kao i istraživanje trendova vani - otkriva Mirna.

Ona i suprug odabrali su za papir premium samoljepljivu tapetu najviše kvalitete, perivu i otpornu na grebanje i habanje. Dodatna posebnost tapeta jest što im cijena opada s većim brojem naručenih kvadrata te da se sve tapete rade individualno po mjeri, prema zidu i željenoj podlozi. Kako bi odabir i kupnja bili što jednostavniji i brži, na Mirninu web shopu moguće je, uz pomoć online kalkulatora, upisati širinu i visinu zida te dobiti odmah i točnu cijenu.

Mirnine radove krasi neuništiv optimizam i dječja radoznalost, a svježe, žive boje daju dinamiku ne samo radovima, nego i cijelom prostoru. Umjetnica kaže da je inspirira i pokreće glazba.

- Glazba je moj pokretač i bez toga ne mogu. Stvarati bez glazbe za mene nije moguće. Uživam dok stvaram, pretačem glazbu na platno, s kista na podlogu... Boje izviru u nekom ritmu. Osim glazbe, kao pokretač tu je i pozitivan stav prema svemu što nas okružuje. Vjerujem da je od tuda i pozitivnost na slikama. Drugačije ne bi išlo - poručuje Mirna Sišul.

Hrvatske lampe hit u svijetu: Škver je zamijenio dizajnom
Hrvatske lampe hit u svijetu: Škver je zamijenio dizajnom

Prvi susret s interijerom i intervencijom slikarstvom u interijeru došao je u obliku preuređenja starog komada namještaja u nešto novo i unikatno. Prvi takvi poslovi bili su za prijatelje koji su znali moj izričaj i poželjeli su ga na svojem komadu namještaja.
Mirna je preoblikovala brojne komade namještaja, od kante za smeće pa do ormara.

- Kasnije je preporuka od usta do usta napravila svoje. Danas za interijere koristim, naravno, originale, ali češće art printeve i tapete koje prethodno računalno obradim u kombinaciji sa skenom mojih slika. To je glavni motiv, ali moram naglasiti i povod za neki posao uređenja interijera - priča riječka umjetnica i dodaje da joj adaptacija životnih prostora predstavlja poseban izazov.

- Projekti uređenja interijera meni predstavljaju poseban izazov. Naime, tu je potrebno zadovoljiti više kriterija odjednom pa je time i izazov veći. Tu trebam biti zadovoljna ja, ali još više klijent koji je povjerio svoju prostor meni na uređenje. Oduševljava me taj spoj nove boje, patiniranja sa starim komadima namještaja. To je poseban osjećaj kad iz nečega što je bilo spremno za baciti nastaje ‘umjetničko djelo’, a posebno kad taj komad uđe u interijer i kad sve zajedno priča jednu lijepu priču - zaključuje Mirna, čije tapete i art printevi osvajaju kupce iz Hrvatske, Njemačke, Luksemburga i Belgije.

JEZIVA ISTINITA PRIČA IZA POPULARNOG FILMA: 'Obitelj je u kući strave proživljavala pakao, u pet ujutro budio bi ih miris leševa'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno