Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Uradi to pametnije: Najbolja rješenja za česte gastrogafove

Uradi to pametnije: Najbolja rješenja za česte gastrogafove
1

Ako ste prekuhali rižu, ostavite je da jedan sat stoji u hladnjaku, a nakon toga je dodajte u juhu. Ponestane li vam čokolade za glazuru, posegnite za kakaom

VIDEO

Presolili ste juhu? Ne očajavajte, nego iscijedite malo limunova soka i dodajte juhi. Unatoč razvijenim vještinama, male kulinarske pogreške potkradaju se i najboljima. Jedna od najčešćih je prekuhavanje mesa, koje pritom postane pretvrdo. U tom slučaju samo ga izrežite na manje komade, pirjajte na luku, dodajte pasirane rajčice i napravite ragu. Servirajte uz pire od krumpira i sezonsku salatu. Ubuduće samo pripazite na vrijeme kuhanja - dok se pile kuha otprilike sat, cijeloj kokoši trebat će od dva do tri sata. Dva kilograma teletine valja kuhati od sat i pol do dva, a jednako teška govedina oko dva i pol sata.

I kuhanje riže često završava lošim rezultatima. Ako ste stavili previše vode u rižu i dobili nešto što nalikuje na kašu, iscijedite smjesu na papir za pečenje i sve stavite u hladnjak. Ostavite da odstoji jedan dan i nakon toga rižu umjesto tjestenine dodajte u juhu. Ovaj gastrogaf spriječite tako da rižu kuhate u vodi u omjeru 1:3. Tako na šalicu riže dodajete tri šalice vode.

Neugrijano ulje daje masno povrće

Ako meso ili povrće stavite na nedovoljno zagrijano ulje, na kraju će biti premasni, a u najgorem slučaju i nedovoljno pečeni. Najbolje je da ponovno zagrijete ulje do dovoljne temperature i hranu samo dopržite.

Prekuhano povrće se miksa za juhu

Predugo kuhano povrće možete spasiti tako da ga izmiksate i napravite juhu. Drugo rješenje je da povrće stavite u hladnjak i pustite da odstoji jedan dan. Nakon toga možete ga upotrijebiti za salatu.

Maslinovo ulje spašava tjesteninu

Voda u koju ste stavili tjesteninu nije proključala pa je na kraju ostala tvrda i gumasta. Najbolje rješenje je narezati tjesteninu na manje komade i preliti je maslinovim uljem, koje će joj popraviti teksturu.

Vlažan ručnik izvlači miris zagorenosti

Jelo obično zagori ako se prži na prejakoj vatri. Ako je riječ o svinjskim rebarcima s roštilja, to nikome neće smetati. Situaciju možete popraviti ako preko tave stavite vlažan ručnik i tako uklonite neugodan miris.

Čokolada za kuhanje radi se od kakaa

Pravite li kolač i nemate dovoljno čokolade za glazuru, poslužite se trikom - za svaku kockicu čokolade tri žličice kakaa pomiješajte sa žličicom maslaca. Vrhnje za kuhanje zamijenit će jogurt 
u istom omjeru.

Razrežite zagoreno meso i pecite 

Ako meso stavite da se peče na prevelikoj temperaturi, ono će izgorjeti izvana, a iznutra ostati sirovo. Meso jednostavno izvadite iz pećnice, odstranite zagoreni sloj, dobro ga zarežite na nekoliko mjesta i opet pecite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku