Obavijesti

Lifestyle

Urbani vrt: Vrhunski chefovi, roštilj i zabava u Osijeku

Urbani vrt: Vrhunski chefovi, roštilj i zabava u Osijeku
5

Povodom druge obljetnice Osječkih urbanih vrtova posjetitelji su uživali u glazbenom programu i vrhunskim povrtnim delicijama koje su pripremili Chefovi Tomica Đukić i Dario Lide – članovi humanitarne Udruge "Renato - kuhari bez granica"

Povodom druge obljetnice Osječkih urbanih vrtova posjetitelji su uživali u glazbenom programu i vrhunskim povrtnim delicijama koje su pripremili Chefovi Tomica Đukić i Dario Lide – članovi humanitarne Udruge "Renato - kuhari bez granica".

Osijek je po uzoru na razvijene svjetske gradove podržao društveno odgovorni projekt Urbani vrtovi i prošle godine otvorio svoj gradski vrt u kojem građani besplatno uzgajaju povrće za svoje potrebe. 

Ovogodišnja rođendanska proslava Osječkih urbanih vrtova je privukla je velik broj posjetitelja na glavni gradski trg Ante Starčevića za koje je bio organiziran zanimljiv edukativno – zabavni  program.  

Za veganski gastro show pobrinula se Udruga "Renato - kuhari bez granica", a Chef Tomica Đukić hotel Osijek i Chef Dario Lide Majstor kuhar d.o.o. za Osječane su pripremili slasne povrtne ražnjiće koji su "planuli" u vrlo kratkom roku.

Tajna dobrog povrtnog ražnjića, kažu Kuhari bez granica, ponajprije je u kvalitetnoj domaćoj namirnici. Osim dobrog okusa bitno je da je ražnjić složen od što šarenijeg i raznovrsnijeg povrća koje mora biti jednake veličine kako bi se na žaru ravnomjerno peklo. Povrće se ne smije prepeći, tj. mora biti hrskavo. Kad je ražnjić pečen začinimo ga sa soli, svježe mljevenim šarenim paprom i maslinovim uljem kojeg možemo aromatizirati  češnjakom, ružmarinom ili majčinom dušicom  – poručuju kuhari  bez granica.

Osim unaprijeđenja kuharske struke cilj humanitarne Udruge Renato - kuhari bez granica je omogućiti svoj djeci UZV srca, a ponajprije onima slabijeg imovinskog stanja, kako bi se još u ranoj fazi i na vrijeme ustanovilo postoji li urođena srčana mana. Svatko tko želi da njegovo dijete napravi UZV srca, može se javiti u Udrugu za pomoć, a Udruga će svojim djelovanjem omogućiti da se isti izvrši u minimalnom roku. Udruga također pomaže svakom djetetu socijalno ugroženog statusa, koji se želi školovati za kuhara, bilo da se radi o kupovini knjiga, pomoći oko stjecanja prakse ili troškovima školovanja. Članovi udruge rado sudjeluju u društveno odgovornim projektima te pozivaju sve zainteresirane da se pridruže njihovom humanitarnom djelovanju.

Pojekt pratite u specijalu Urbani vrtovi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu
PROMO

Gradski vrt Mandlova dobio svoju sportsku zonu

U sklopu projekta Urbani vrtovi organizirana je sportska zabava u povodu otvorenja još jedne sportske zone u gradskim vrtovima – Novi travnjak sportske zone Gradskog vrta Mandlova isprobao je i gradonačelnik Milan Bandić – Gradski vrt Sveta Klara proglašen najuređenijim Gradskim vrtom Zagreba

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak
PROMO

Sočna piletina i kotlet s grilla za prste polizati za ljetni ručak

Ljeto je vrijeme kada nastojimo ručak pripremiti u 20-ak minuta. Donosimo recepte za sočnu piletinu i savršen kotlet s grilla uz Šafram začine koji će zadovoljiti i najistančanija nepca
Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt
URBANI VRTOVI

Velika Gorica zelenija za još jedan prekrasan gradski vrt

Zelenom akcijom projekta Urbani vrtovi svečano je otvoren drugi gradski vrt u Velikoj Gorici – otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak