Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Urbani vrt: Vrhunski chefovi, roštilj i zabava u Osijeku

Povodom druge obljetnice Osječkih urbanih vrtova posjetitelji su uživali u glazbenom programu i vrhunskim povrtnim delicijama koje su pripremili Chefovi Tomica Đukić i Dario Lide – članovi humanitarne Udruge "Renato - kuhari bez granica"

Davor Javorović/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Povodom druge obljetnice Osječkih urbanih vrtova posjetitelji su uživali u glazbenom programu i vrhunskim povrtnim delicijama koje su pripremili Chefovi Tomica Đukić i Dario Lide – članovi humanitarne Udruge "Renato - kuhari bez granica".

Osijek je po uzoru na razvijene svjetske gradove podržao društveno odgovorni projekt Urbani vrtovi i prošle godine otvorio svoj gradski vrt u kojem građani besplatno uzgajaju povrće za svoje potrebe. 

Ovogodišnja rođendanska proslava Osječkih urbanih vrtova je privukla je velik broj posjetitelja na glavni gradski trg Ante Starčevića za koje je bio organiziran zanimljiv edukativno – zabavni  program.  

Za veganski gastro show pobrinula se Udruga "Renato - kuhari bez granica", a Chef Tomica Đukić hotel Osijek i Chef Dario Lide Majstor kuhar d.o.o. za Osječane su pripremili slasne povrtne ražnjiće koji su "planuli" u vrlo kratkom roku.

Tajna dobrog povrtnog ražnjića, kažu Kuhari bez granica, ponajprije je u kvalitetnoj domaćoj namirnici. Osim dobrog okusa bitno je da je ražnjić složen od što šarenijeg i raznovrsnijeg povrća koje mora biti jednake veličine kako bi se na žaru ravnomjerno peklo. Povrće se ne smije prepeći, tj. mora biti hrskavo. Kad je ražnjić pečen začinimo ga sa soli, svježe mljevenim šarenim paprom i maslinovim uljem kojeg možemo aromatizirati  češnjakom, ružmarinom ili majčinom dušicom  – poručuju kuhari  bez granica.

Osim unaprijeđenja kuharske struke cilj humanitarne Udruge Renato - kuhari bez granica je omogućiti svoj djeci UZV srca, a ponajprije onima slabijeg imovinskog stanja, kako bi se još u ranoj fazi i na vrijeme ustanovilo postoji li urođena srčana mana. Svatko tko želi da njegovo dijete napravi UZV srca, može se javiti u Udrugu za pomoć, a Udruga će svojim djelovanjem omogućiti da se isti izvrši u minimalnom roku. Udruga također pomaže svakom djetetu socijalno ugroženog statusa, koji se želi školovati za kuhara, bilo da se radi o kupovini knjiga, pomoći oko stjecanja prakse ili troškovima školovanja. Članovi udruge rado sudjeluju u društveno odgovornim projektima te pozivaju sve zainteresirane da se pridruže njihovom humanitarnom djelovanju.

Pojekt pratite u specijalu Urbani vrtovi.

Tema: Urbani vrtovi

Možda vas zanima i ovo:
Message