Lifestyle

Komentari 0

Useljavate zajedno - Evo kako stvoriti vaš zajednički prostor

Useljavate zajedno -  Evo kako stvoriti vaš zajednički prostor

Bez obzira kupujete li zajedno novo  ili se selite kod partnera ili prijatelja, preuređivanje može biti dobar način da postignete osjećaj zajedničkog vlasništva nad prostorom.

Ako je sve  u vlasništvu jednog partnera, to može učiniti da se druga osoba osjeća  kao gost.

 Evo nekoliko glavnih savjeta dizajnera interijera o tome odakle početi i kako povezati stilove sa svojim  partnerom ili cimerom.

Komunikacija je važna

Uvijek će biti nekih davanja i primanja kada je u pitanju zajedničko useljenje. Budite spremni i započnite na vrijeme raspravu o useljenju, tako da imate vremena za planiranje i organiziranje.

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi za čišćenje doma):

Londonska dizajnerica interijera Lisa Mettis kaže da živi prema mudrosti Williama Morrisa koja kaže da u  svojoj kući ne držite ništa što nije korisno ili što vam nije lijepo.

To je osobito važno u ovim vremenima kada moramo biti vrlo pažljivi prema otpadu i težiti živjeti minimalistički, ističe Mettis.

Uredite svoj inventar

Spajanje vaših stvari često je težak zadatak, ali ako se znate organizirati i to možete bez problema odraditi. Obje strane trebaju znati s kojim stvarima sve imaju posla. Razvrstavanje korisnog od nekorisnog može biti jako korisno.

- Nekoliko tjedana prije vaše velike odluke provedite vikend pomažući jedni drugima u velikom čišćenju. Razvrstajte stvari koje želite sačuvati, prodati ili pokloniti.Nema smisla nositi tešku prtljagu neželjenih ili nepotrebnih stvari u novi kolektivni prostor - kaže Mettis.

Nakon što odlučite što ćete odbaciti, što zadržati ,a što kupiti novo, možete prijeći na sljedeću veliku prepreku - utvrditi ima li dovoljno prostora za sve.

Sukob stilova

Svi su dizajnerski ukusi različiti i mogu biti duboko emotivni.

- Često su povezani s našim domovima iz djetinjstva i osjećajem identiteta. Cilj je stvoriti dom koji oboje volite - kaže dizajner Jo Sampson.

Razgovarajte o svom stilu i zašto ga volite. Budite iskreni i prihvatite međusobne ukuse i neukuse i tako pronađite ono oko čega se oboje slažete.

Pogledajte širu sliku

Pinterest bi mogao postati vaš najbolji prijatelj. To je izvrsno mjesto za početak, za pronalazak inspiracije pojedinačno, a zatim i zajedno.

- Zajednički pregledavanje vizualnih medija najbrži je i najlakši način za pronalaženje preklapanja u željenim stilovima. Pinterest, gledanje emisija kao što je Grand Designs i listanje časopisa o dizajnu interijera zaista je korisno kako biste uskladili svoje stilove - dodaje Sampson.

Veličina je bitna

Izmjerite svoj prostor, a zatim ga ponovno izmjerite i izmjerite još jednom kako biste bili sigurni da sve odgovara.

- Najveća pogreška koju vidimo je da klijenti kupuju prevelik namještaj za svoj prostor. Osim što namještate prostor, pobrinite se da ostavljate i dovoljnu udaljenost između predmeta kako ne biste pretrpali sobu - savjetuje dizajner Trish Scorgi.

Mišljenje stručnjaka

 Ponekad vam treba samo nepristrano mišljenje i to vam često može uštedjeti vrijeme i novac.

- Mišljenje stručnjaka može vam pomoći ako se oko nečega ne možete nikako dogovoriti. Isto tako, ponekad je angažiranje stručnjaka isplativije nego da radite na svoju ruku - kaže Mettis, a piše Huff Post.

 

 

Najčitaniji članci