Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
58 komentara

'Ušla sam u brak vrlo mlada, a ovo su sve prednosti te odluke'

'Potpisala sam papire za brak s trudničkim trbuhom, bila sam trudna osam mjeseci, a imala sam samo 22 godine. Godine su prošle od tada, ima to i svojih prednosti...

Dreamstime
Foto: Dreamstime
58 komentara

Michelle Horton,osnivačica i urednica portala EarlyMama.com - stranice koja dokazuje da nas majčinstvo u mladosti ne treba definirati ili ograničiti, ispričala je zašto je u brak ušla vrlo rano i koje su prednosti toga, prenosi msm.com.

Ovo je njezina priča:

Nikada nisam zamišljala sebe kao tip djevojke koja će se rano udati. To se nekako smatra pomalo starinskim, anti-feminističkim, vrlo religioznim, predodređenim za razvod itd. Ti društveni stereotipi su prisutni posvuda, od šaputanja među ljudima do TV emisija. 

LJUBAV U TROJE... I VIŠE 'Živim u otvorenoj vezi, muž i ljubavnik nemaju ništa protiv'

Ipak, to mi se dogodilo. Potpisala sam papire za brak s trudničkim trbuhom, bila sam trudna osam mjeseci, a imala sam samo 22 godine. Godine su prošle od tada, a ja sam postala odrasla i sazrela na mnoge načine, uglavnom zbog stvari vezanih za moj brak. Ulazak u brak u mladim danima je vrlo izazovan, ali ima i svojih prednosti:

Foto: Dreamstime

Zajedno smo odrasli

Moj suprug ima 30 godina, a sjećam ga se s 18. Sjećam se kako je živio s cimerima i dostavljao pizze tijekom školovanja.

Zajedno smo prošli kroz koledž, velike poteze, male poteze, promijene na našim tijelima... Gledali smo jedno drugo u građenju karijera, putu do ciljeva... Lijepo je imati nekoga tko je svjedočio napretku.

Manje je prtljage

On je moja prva i jedina veza u odrasloj dobi. Sve smo gradili sami i proživljavali. Nemamo trauma iz prošlosti tipa - raspalih ljubavnih veza ili spašavanja samoga sebe iz nečega.  

Lakše je kombinirati živote

Na mnogo načina je bilo prilično jednostavno uskladiti naše živote i započeti zajednički život. Nismo imali duboko utemeljene životne navike i obrasce. Umjesto toga smo se razvijali zajedno.

Teške lekcije smo naučili ranije

Nagli ulazak u odraslu dom pomoglo mi je da odmah na početku razbijem iluzije, prije nego se ljutnja i gorčina smjeste u moje srce. Brak pruža važne lekcije o stvarnom životu kao što su žrtvovanje, predanost, kompromis, bezuvjetna ljubav...

Foto: Pixabay/Merseyside Police

Nismo rasipali novac

Iz vrlo jednostavnog razloga - nismo ga ni imali. Naše je vjenčanje stajalo manje od 100 dolara (oko 750 kuna). To je bilo prihvatljivo i razumljivo.

Imali smo vrlo niska očekivanja

Nisam čekala desetljeće za "onog pravog" ili neko čarobno vrijeme kada se zvijezde poravnaju. Da sam godine provela sanjajući savršeno vjenčanje, ili brak, savršenog muža, života..., bila bi ozbiljno razočarana.

Dijelili smo svaku prekretnicu i uspjeh

Od derutnih stanova do praznih bankovnih računa pa sve do udobnog odraslog života i sve što ide s njim. Sve što smo postigli, postigli smo zajedno.

Imamo lude uspomene

Mojem suprugu sjećanje na mene seže do vremena kada sam imala 19 godina. Pamti sve one smiješne i sramotne uspomene koje dolaze s romantikom kod mladih ljudi.

RASPAD SISTEMA Kada nam netko slomi srce, u tijelu se događa ovih 7 stvari

Sretniji smo

Prema istraživanju Nacionalnog projekta za brak iz 2013. godine, ljudi koji su u brak ušli u dobi od 20 i 28 godina su sretniji od samaca. 

Imamo puno vremena

Čak i da se moj brak raspadne, mi se promijenimo i krenemo u različitim smjerovima, još uvijek imamo dovoljno vremena nastaviti sa životom i proživjeti nova iskustva.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message