Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

Utjecaj Orijenta s malih ekrana je zavladao i našim interijerima

Utjecaj Orijenta s malih ekrana je zavladao i našim interijerima
4

Udobnost prije svega: Jastučići, tepisi, raskošni crveni ili smeđi prekrivači stvaraju ugođaj u kojem ćete uživati poput bega. Poseban dodatak domu su metalni detalji

VIDEO

Zahvaljujući Sulejmanu Veličanstvenom, orijentalni dizajn nezadrživo osvaja interijere.

Pomnim odabirom detalja, ovaj se stil bez problema može miješati s konvencionalnim načinom uređenja tako da u svakoj prostoriji uz male preinake možete osjetiti duh Orijenta. Jedna od glavnih karakteristika orijentalnog stila jest ta da on ne zahtijeva krupne komade namještaja, a prostorom dominiraju raskošni tepisi. Umjesto naslonjača po podu možete postaviti velike jastuke koji će stvoriti dojam topline i mekoće. 

No ako se ne želite odreći omiljenih naslonjača, prostor svejedno možete oplemeniti orijentalnim detaljima - suvenirima koje ste donijeli s putovanja, tepisima, jastučićima ili maramama s orijentalnim uzorkom. Pritom je važno da uskladite boje - za tursku temu odaberite crvenu i smeđu, a za marokansku ljubičastu, narančastu i malo zelene. Ugođaj Tunisa postići ćete kontrastom između bijele i plave koje podsjećaju na more i nebo. U orijentalnom stilu možete urediti cijeli stan ili samo jednu sobu, na primjer, spavaću. Bračni krevet s raskošnim prekrivačem ključ su orijentalnog ugođaja koji možete pojačati svjetiljkama koje imitiraju blagu svjetlost svijeća. 

Tepih najbolje izgleda ispod stolića

Orijentalni tepih najbolje je smjestiti u dnevni boravak ispod stolića gdje će vizaulno privući pozornost, u blagovaonicu ispod stola ili hodnik.   Ovakvi tepisi uklapaju se i u druge stilove uređenja. Odvažniji ih mogu i objesiti na zid poput slike.

Jednostavni podovi i ukrašeni zidovi

U orijentalnom stilu podovi su obično jednostavni i mat nijansi jer su ionako prekriveni tepisima. Zidove možete prekriti tapetama s orijentalnim temama. Inspiraciju možete potražiti i u povijesnim filmovima te serijama koje oslikavaju takav način života.

Više svjetiljki i raskošan pamuk za topao ugođaj

Za topao ugođaj, osobito u spavaćoj sobi, pripazite i na osvjetljenje. Umjesto jakoga središnjeg svjetla upotrijebite više manjih svjetiljki, lustera ili lampiona. Uređenje završite raskošnom posteljinom od turskog pamuka “Hurrem”, koju možete naručiti na besplatnom broju 0800 4323 po cijeni od 399 kn.

Uzorci

Za postizanje dojma odaberite detalje s bogatim orijentalnim uzorcima. Za poseban "štih" dodajte nekoliko detalja od bakra, mesinga ili cinka, npr. tave i podmetače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje