Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uvijek lijepa: Najprije detoks pa glina i na kraju piling kože

Uvijek lijepa: Najprije detoks pa glina i na kraju piling kože
1

Obogatite jelovnik lužnatim namirnicama kao što su peršin, bademi, kelj, kruške, limun i jabuke, smanjite šećer, meso, ribu i sir te uvedite rutinu čišćenja maskama

VIDEO

Tijelo svakodnevno vodi bitku protiv toksina i brojnih zagađivača iz okoline. Najveća opasnost vreba iz nezdrave hrane, tvrde vode te zagađenog zraka čijem su štetnom utjecaju najviše izloženi koža i kosa. Zdravlje i ljepotu kože i kose sačuvat ćete redovitim detoksikacijskim tretmanima, primjenom odgovarajućih kozmetičkih preparata te uvođenjem malih, ali bitnih promjena u prehranu. 

80:20

Osnovno pravilo zdrave prehrane jest da omjer lužnate i kisele hrane bude 80:20. Jedete li previše kisele hrane, to će negativno utjecati na kalcij, kalij i magnezij, koji su zaslužni za zdrave i jake kosti, zube i kosu. Stoga obogatite jelovnik lužnatim namirnicama kao što su peršin, bademi, kelj, kruške, limun i jabuke, a smanjite meso, ribu, sir i jaja. Nakon što zdravom prehranom očistite organizam iznutra, sljedeći je korak revitalizacija kože i kose. 

Kosa

Opasnost za kosu su minerali iz tvrde vode koji se talože oko folikula vlasi. Rješenje je filtar koji omekšava tvrdu vodu. Za kožu su pogubni zagađivači iz okoline koji je isušuju. Ugljični monoksid i ozon oštećuju zaštitni sloj kože, što izaziva crvenilo te brže starenje kože lica, tvrdi dermatolog Dennis Gross. Koži ćete pomoći redovitim dubinskim čišćenjem maskom od gline. 

Ona ima negativan naboj te privlači pozitivno nabijene čestice nečistoće i izvlači ih na površinu. Glina će očistiti kožu od ostataka teških metala iz vode koji je isušuju, a izvući će i višak masnoće te otvoriti začepljene pore.

Oživite kosu pilingom vlasišta, a zube jagodama

Rjeđe pranje kose tijekom hladnih mjeseci velika je pogreška jer se mrtve stanice kože talože oko folikula kose. Odstranite ih pilingom vlasišta preparatima sa salicilnom kiselinom. Kosu perite što češće šamponom s aloe verom bez sulfata koji će ukloniti ostatke preparata za oblikovanje kose. Piling treba i zubima, a najbolje je jesti jagode koje ih prirodno izbjeljuju. 

Detoksikacija prehranom

Iako nema dokaza da post, skupe tablete za kožu i kosu te napici za detoksikaciju pomažu da izgledate bolje, prehrana utječe na izgled kože. Promjena prehrane pomaže da se riješite akni i održite čvrstoću. 

Oprezno birajte proteine

Hormoni iz tradicionalno proizvedenih mesnih i mliječnih proizvoda mogu uzrokovati akne. Bolje izgleda koža ljudi koji te proizvode jedu rjeđe ili su ih zamijenili govedinom i piletinom hranjenom žitaricama. 

Smanjite unos šećera

Rafinirani šećer potiče proces glikacije koji ubrzava starenje kože. Glikacija oštećuje kolagen i elastin, koji održavaju čvrstoću i mladost kože. Šećer zamijenite prirodnim i lako probavljivim biljnim zaslađivačima. 

Detoks plus redoviz piling

Učinke teških metala neutralizirajte tako da prije hidratantne kreme nanesete serum koji uklanja toksine. Energični piling može iritirati kožu, pa mrtve stanice uklanjajte blagim sredstvom za čišćenje.

Krema prije izlaska

Sunce je najveći uzročnik upala kože, preranog starenja kože i nastanka slobodnih radikala koji oštećuju kožu. Svako jutro zaštitite kožu hidratantnom kremom sa zaštitnim faktorom i antioksidansima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku