Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uvijek odmoran pogled bez neugodnih podočnjaka

Uvijek odmoran pogled bez neugodnih podočnjaka
1

Tamni su podočnjaci zapravo krvne žilice koje se vide kroz tanku kožu. Krastavci bitno smanjuju natečenost, a moraju biti hladni

VIDEO

Koža oko očiju najtanja je i najosjetljivija  na cijelom tijelu. Tamni su podočnjaci zapravo krvne žilice koje se vide kroz tanku kožu. Oni su često nasljedni, a mogu biti i posljedica alergija. Ako je alergija razlog podočnjaka, potrebno ju je liječiti i podočnjaci će nestati. Tamni koluti ispod očiju mogu biti i znak slabosti bubrega te nedostatka željeza i vitamina K. No najčešći uzrok podočnjaka je nedovoljno sna. Zato je prvi korak u borbi s tim neprijateljem ženske ljepote osam sati sna i pravilna prehrana. Nutricionisti poručuju da bi bilo idealno jesti špinat svaki dan. Jednostavni trik koji daje velike rezultate je prije spavanja prekriti oči mokrom tkaninom namočemom hladnom vodom. Ujutro će se vidjeti poboljšanje. Poznata, a učinkovita je i metoda nanošenja kriški krastavaca na oči.
Krastavci bitno smanjuju natečenost, a moraju biti hladni. Isto je i s vrećicama čaja jer sastojak tanin odlično rješava problem tamne boje podočnjaka. Potrebno je samo leći, zatvoriti oči i staviti na vjeđe vrećice čaja. Metodu treba ponavljati svaki dan po deset minuta i nećete izgledati kao rakun.

>>> Krema od krumpira
Za kremu od krumpira potreban je mali sirovi krumpir i dvije žlice soka od jabuke koji nije zaslađen. Stavite sastojke u mikser i izmiješajte. Nakon što se stvorila krema, toplom tkaninom je utrljajte oko očiju i ostavite na licu pet minuta.

>>> Kućna krema od avokada
Za učinkovitu i jednostavnu kremu protiv tamnih kolutova ispod očiju potrebno je izmiksati tri kriške avokada i pet kapi bademova ulja. Nanesite kremu oko očiju i ostavite samo pet minuta. Nakon toga isperite toplom vodom.

>>> Savjet kozmetičara je sir
Savjet kozmetičara je trik sa svježim sirom. Sve što trebate je svježi sir i dvije vatice. Malo sira stavite na svaku vaticu i ostavite na očima 15 minuta prije odlaska na spavanje. Bit ćete zadivljeni rezultatima ujutro!

>>> Umjesto krastavaca
Krumpiri su poznati po tome što imaju prirodni učinak bijeljenja, pa je staviti tanku krišku krumpira na oči idealan tretman u borbi protiv podočnjaka. Mnogi rabe tu metodu, umjesto postupka s krastavcima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru