Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Uz magičnu formulu djeda i bake, brakovi mogu trajati

Uz magičnu formulu djeda i bake, brakovi mogu trajati
1

Jedno od dobrih starih pravila je da sretni parovi idu u krevet u isto vrijeme te se maze, za razliku od onih koji prije spavanja pet sati igraju igrice

VIDEO

Svaki četvrti brak završit će zbog nepomirljivih razlika, pokazuju hrvatske statistike, a u Americi već sada više od 50 posto brakova završi rastavom. No neki su parovi uspjeli pobijediti zlokobne podatke i pomoću magične formule baka i djedova žive u sretnoj vezi. Jedno od dobrih starih pravila je da sretni parovi idu u krevet u isto vrijeme te zajedno gledaju film ili se maze, za razliku od onih koji prije spavanja pet sati igraju igrice i toliko su predani virtualnoj stvarnosti da partnera zaborave poljubiti za laku noć. Parovi čija ljubav ruši sve prepreke dijele i zajedničke interese te odlaze na koncerte, planinare ili strastveno plešu tango na tečaju. Tu su i mali rituali koji ih povezuju i samo su njihovi, poput kokica i gledanja omiljene serije srijedom ili nedjeljne kave u prirodi daleko od gužve i stresa. No to ne znači kako sretni parovi žive u izolaciji jer uživanje u društvu prijatelja jamči put do sjajne veze. Harmonija takvih veza je i u tome da svaki od partnera ima i cijeni dio slobode i pravo na vlastitu osobnost, koju veza ne guši ili sputava.

>>> Vidim najbolje, a ono loše na kraju izbrišem
Parovi koji žive u skladnim vezama više pažnje poklanjaju partnerovim ispravnim postupcima nego pogrešnima. Ako uporno tražite stvari koje partner radi krivo, uvijek ćete ih naći i biti ogorčeni zbog njih. Sretni parovi usmjereni su na pozitivno.

>>> Daruju jedno drugo bez posebnog povoda
Sretni parovi nastoje razveseliti jedno drugo sitnicama poput cvijeća ili darovima bez posebnog povoda. Druže se i zabavljaju izvan svoja četiri zida, barem jedanput na mjesec odu na večeru, plešu u baru ili uživaju u kinu i kazalištu.

>>> “Volim te“ nije iz puke navike
Parovi koji se istinski vole ne obasipaju stalno jedno drugo sladunjavim izjavama ljubavi. Ali, znaju da je potrebno osim djelima i riječima pokazati da se vole.

>>> Zovem jer mi nedostaješ!
Tijekom radnog dana zovu jedno drugo da vide kakav im je bio dan, nasmiju se ili požale. Ne zovu zbog navike, zovu da podijele neku misao. Zovu da si čuju glas.

>>> Pokazivanje ljubavi nije “luzerski” ritual
Koža ima jako dobro pamćenje - dobar dodir (ako ste voljeni), loš dodir (ako ste zlostavljani) i nikakav dodir (ako ste zanemareni). Sretni parovi stalno si pokazuju ljubav putem malih taktilnih gesta - redovito se grle i dodiruju i obvezno se poljube, a koža uvijek pamti “dobar dodir”.

>>> Opraštanje nije težak sport
Povjerenje i oprost glavne su postavke uspješnih veza. Povjerenjem i iskrenošću se i najteže kušnje prevladavaju, a oprost je proporcionalan dubini i jačini ljubavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja