Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Uz male tajne dekoratera dom će se pretvoriti u toplu oazu

Uz male tajne dekoratera dom će se pretvoriti u toplu oazu
10

Uokvireni dječji crteži na zidu, citati ispisani na bijelim zidovima, eksplozija boja u dnevnom boravku i knjige kao ukrasi stvaraju toplu i "domaću" atmosferu u stanu

VIDEO

Dječji likovni radovi mogu funkcionirati kao prava umjetnička djela, tvrde poznati dizajneri interijera koji luksuzne stanove u Park Aveniji dekoriraju pomalo apstraktnim i originalnim crtežima.

- Uokvirite dječje radove jer su oni odraz vaše obitelji, a u dom unose dozu svježine, kreativnosti i domaće atmosfere - kaže dekorater Eric Cohler.

Otvorena kuhinja 

Povezani prostori najčešći su način kojim dekorateri stvaraju dojam jedinstvenosti prostora. Kako su kuhinja i dnevni boravak prostorije u kojima obitelj najčešće boravi, upravo se rušenjem zida između njih postiže intimna atmosfera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zbog takve otvorenosti prostora domaćica se može družiti s gostima dok kuha, a oni sjede na kauču - ističe dizajnerica Barbara Westbrook.

Riječi mudrosti na zidu

Dnevni boravak, spavaća ili radna soba idealne su prostorije za ukrašavanje najdražim citatima ispisanim na zidu, a daju osobni pečat domu. Odaberite boju koja je u kontrastu sa zidom i dajte nekome s lijepim rukopisom da se poigra kistom, a možete izraditi i posebnu foliju koja se lijepi na zid. 

Vanjski tepih stavite unutra

Ne postoji pravilo koje kaže da se vanjski tepisi ne mogu postaviti i u zatvorenim prostorijama, kažu dekorateri. Osim što su odlični za održavanje te ih je jednostavno čistiti, vanjski tepisi su napravljeni od grubljih vlakana pa će domu dati rustikalni dojam.

Odaberite trajne materijale

To se pravilo dekoriranja osobito odnosi ako u obitelji imate malu djecu. Kauč u tamnijoj boji, materijali poput mikrofibre koji se lako peru te mat pokućstvo od miješanog drveta pomoći će vam da vaš dom dulje izgleda besprijekorno.

Tople boje za topliji dojam

Ako su temeljne boje u vašem domu crna, bijela ili bež, svakako oplemenite dojam ukrasnim predmetima u jarkim bojama kako bi izbjegli "sterilan" dojam. Pašmine, ukrasni jastučići, zavjese, vaze i nasloni za stolice u toplim bojama stvorit će intimnu atmosferu, a najbolji su odabir vaše omiljene boje.

Dječje sobe ne moraju biti jednolične

Ružičasta za djevojčice, a plava za dječake tradicionalna je odabir uređenja dječje sobe. No kako su dječje sobe idealno mjesto za igru bojama, nemojte se ograničavati, već upotrijebite maštu. Tapete s dječjim likovima, šareni lusteri i obojena posteljina stvorit će osebujni mali raj vašim mališanima, savjetuje dizajner Todd Nickey.

Knjige izložite kao slike

Moderne police za knjige koje se nalaze u centru zida, koje ćete složiti tako da se vidi cijela njihova naslovnica, funkcioniraju kao ukrasni element. 

- Naslovnice su često grafički dotjerane i izgledaju vrlo lijepo, a prednost takvog uređenja je što svako malo možete mijenjati knjige koje ćete izlagati - kaže dizajnerica Anne Wolf.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'