Lifestyle

Komentari 14

Uz malo boje zid se pretvara u zabavnu dječju školsku ploču

Uz malo boje zid se pretvara u zabavnu dječju školsku ploču

Soba dvogodišnjaka ne smije biti šarena, a za očekivati je da će i starija djeca željeti puno crtati. Omogućite im da se izraze na zidu koji se može brisati i izgleda poput školske ploče

Djeca vole crtati i vole pokazati ono što su nacrtali - omogućite im to. Ostavite jedan zid bez polica i namještaja kako biste na njemu mogli nanizati dječje radove. Druga je mogućnost da izložite dječje radove na dasci iznad prozora, na zidu iznad kreveta i slično.

Djeca će rado objesiti i sličice svojih junaka, neku priču koja im se sviđa i slično, zato - nabavite što više magnetskih ploča, panela ili špage na koju štipaljkama možete učvrstiti radove.

Dio zida premažite bojom kojom se dobiva izgled školske ploče, na kojem se lako može pisati i brisati. Kad su pitanju vrlo mala djeca, obojite dio od poda u visini djeteta. Sobu organizirajte tako da svaki kutak ima svoju namjenu. Omogućite djetetu da može sjesti za pisaći stol i prije nego što pospremi igračke jer će se i nakon zadaće možda malo igrati.
 

Ili da malo čita na krevetu dok ga knjiga i bilježnica čekaju na stolu. Bilo bi dobro da na stolu ima dovoljno mjesta za knjige i računalo, tako da ne smetaju jedno drugom. Imate li prostora, koristite paravane ili drvene panele kojima se prostori mogu ograditi.

Ako ne, pogled na brdo razbacanih igračaka ponekad možda možete samo staviti u kut i zakloniti zavjesama. No naučite dijete da pisaći stol bude uredan tako da bez puno priprema mogu sjesti i napisati zadaću te da krevet uvijek bude uredan, bez igračaka, da dijete može leći ako se poželi odmoriti.

Najčitaniji članci