Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Uz orahe i voće na stolu posao se lakše radi, a linija je bolja

Uz orahe i voće na stolu posao se lakše radi, a linija je bolja
1

Klopke prehrane na poslu: Štapići mogu pogoršati žgaravicu, a rižini krekeri, voćne salate i namazi od tune bolje će čuvati razinu energije tijekom radnog dana

VIDEO

Pod pritiskom rokova i u nedostatku vremena najčešća su prehrambena zamka na poslu grickalice iz aparata.

- Ljudi često misle da su štapići bolji izbor od, primjerice, čipsa. No oni također sadrže skrivene masnoće i previše soli te mogu pojačati žgaravicu - kaže nutricionistica Sandra Marić Bulat. Umjesto posezanja za snackovima koji stvaraju ovisnost, savjetuje, mnogo je bolje napuniti ladicu vlaknastim rižinim krekerima, integralnim keksima i krekerima te orašastim plodovima poput badema i oraha.

Svježe voće na stolu ili u hladnjaku uvijek je odličan izbor, a ukusne voćne salate poslužit će kao idealan niskokalorični desert na uredskim zabavama. Takav izbor “zalogaja” ne samo da će spasiti liniju nego istodobno i čuvati energiju, pa time i koncentraciju na poslu.

Prije naručivanja obroka iz dostave umjesto klasičnog: “Ja ću što i drugi!”, preporučljivo je odvojiti desetak minuta za pregled dnevnog jelovnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stevija umjesto šećera

Umjesto šećerom omiljeni uredski napitak - kavu, zasladite prirodnim zaslađivačem stevijom, a masno vrhnje za kavu zamijenite s nekoliko kapi mlijeka, kaže nutricionistica Sandra Marić Bulat. 

Jednostavno, a raznoliko

Uredske je hladnjake dobro napuniti običnim jogurtima, svježim sirom, mliječnim i namazima od tune. Idealni su obroci salate od povrća obogaćene tunom, komadićima pršuta, sira i šunke. 

Zdravi i slatki obrok kao desert

Za zdraviji desert pripremite domaće voćne frapee ili izdubljene jabuke punjene orasima, medom, grožđicama i limunovim sokom te zapečene u pećnici, ističe nutricionistica.

Umjesto nezdravog, zdravo

Birajte vodu ili svježe cijeđene voćne sokove umjesto zaslađenih energetskih voćnih čokoladica koji sadrže puno kalorija. Čežnju za čokoladom na poslu utažite zdravijom tamnom varijantom s kakaom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme