Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Uz ove savjete spriječite sve češće 'pandemijsko debljanje'

Uz ove savjete spriječite sve češće 'pandemijsko debljanje'

Možda vježbate i pratite prehranu kao prije, ali nije vam jasno zašto se debljate? Manje se krećete i kao rezultat toga vi ćete se udebljati. Probajte se sve više kretati, a kad završite s poslom otiđite se prošetati

VIDEO

S obzirom da pandemija još uvijek traje, a mnogi su se tijekom karantenskog razdoblja ili udebljali ili odlučiti smršaviti. Za prvu skupinu, koja se tijekom karantene udebljala i koja želi prijeći na zdraviji način života i promijeniti prehranu, za vas imamo nekoliko savjeta koji bi vam mogli pomoći vratiti vas na pravi put.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kako biti fit 01:15

Zdravstveni trener i osnivač fitness tvrtke L8R Lifestyle Jeff Later dao je pet savjeta kako biste u pandemijsko doba mogli održavati liniju i neke zdravstvene navike:

1. Struktura

Neprestano smo vezani uz kuću, a hladnjaci su nam na samo nekoliko koraka. Tijekom uobičajenog tjedna u uredu slijedimo dosljedan raspored: priprema doručka u isto vrijeme, ručak u isto vrijeme i odlazak u isto vrijeme. Sada ne bi trebalo biti drugačije, pa se vratite na svoj prethodni raspored i držite se njega. Pripremite obroke prije, baš kao što ste to radili kada ste radili u uredu. Napravite raspored kao i prije i poštujte ga.

2. Nastavite se kretati

Kada ste u uredu je li sjedite na kauču? Sigurno ne. E pa onda nemojte to ni raditi kod kuće. Vaše je svakodnevno kretanje vjerojatno puno manje nego inače i zbog toga se sve čini još težim. Možda vježbate i pratite prehranu kao prije, ali nije vam jasno zašto se debljate? Manje se krećete i kao rezultat toga vi ćete se udebljati. Probajte se sve više kretati makar po kući, a kad završite s poslom obavezno otiđite malo na zrak prošetati. Tako ćete brže sagorjeti kalorije, a manje ćete se debljati.

Uvrstite ih u svoju prehranu: 13 zdravih alternativa teškoj hrani
Uvrstite ih u svoju prehranu: 13 zdravih alternativa teškoj hrani

3. Ostanite motivirani

Postavite kondicijske ciljeve s prijateljem ili unajmite online trenera kako biste ostali na pravom putu. Ako imate prijatelja koji vas motivira i tjera na vježbanje i kretanje, takvog prijatelja trebate čuvati. Sve te stavke pomoći će vam na putu do transformacije. Uvijek je dobro imati nekoga tko vas bodri i motivira. Osim prijatelja, i trener vam može puno pomoći.

4. Pijte više vode

Održavanje hidratacije neophodno je za zdrav metabolizam. Zamjena vode energetskim napitkom s visokom razinim kofeina kako biste 'bili koncentrirani' vjerojatno će imati suprotan učinak i utjecati na vaš ukupni unos H2O. Ako pijete više vode, osjećati ćete se sito i manje ćete grickati. Neka vam stalno bude boca vode blizu radnog stola. 

Kako se motivirati za izlazak na zrak dok je vani ružno vrijeme?
Kako se motivirati za izlazak na zrak dok je vani ružno vrijeme?

5. Vježbajte

Bez obzira jeste li navikli vježbati u teretani ili uopće ne vježbate, jednostavno morate vježbati. Neka vam krv teče, puls bude povišen i stisnite mišiće. Dosad ste sigurno već vidjeli mnoštvo online treninga kod kuće. Odaberite jedan i isprobajte. Mišiće možete graditi s manjom količinom težine. Bez obzira koristite li vlastitu tjelesnu težinu, trake za otpor ili set bučica, svejedno možete graditi mišiće. Budite proaktivni, piše Entrepreneur.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith