Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uz svaku vrstu sira pristaje mu njegov voćni par ili čak i med

Uz svaku vrstu sira pristaje mu njegov voćni par ili čak i med
1

Osim voćnih impresionirat će i slasne kombinacije s medom, orasima ili čokoladom, a kombinacije sireva i voće oduševit će goste čak i ako niste kuhar

VIDEO

Pri posluživanju sira važno je znati da valja početi blagim ili mekim, a nastaviti tvrđim ili onim jačeg okusa.

- Primjerice, počnite kozjim sirom, nastavite cheddarom, a završite plavim sirom. Ili počnite ricottom s dodatkom meda, nastavite sirom gruyère te zadnji poslužite parmezan poprskan balzamičnim octom - kaže američka stručnjakinja za sir Laura Werlin.

Ako niste ljubitelj kuhanja, no ne možete zamisliti život bez sira, naučite li ga kombinirati, impresionirat ćete goste bez previše muke, tvrde stručnjaci.

Blagi nizozemski sir gauda, primjerice,dobro se slaže sa začinjenim orašastim plodovima, kremasti francuski camembert odlično prija u kombinaciji sa sočnom dinjom, a okus engleskog sira cheddara ugodno će se stopiti s onim svježih trešanja. No jedna od najintrigantnijih kombinacija možda je ona fontine - talijanskog sira bogatog okusa, s tamnom čokoladom. Za vrhunski užitak kombinaciju (može i otopljenu) poslužite na krekerima. 

Sočne jabuke i kremasti brie

Talijanski mascarpone najbolje prija s jagodama. Udružite li ga sa zelenim jabukama, kremasti francuski brie postat će savršeno predjelo.

Mala slatka zadovoljstva

Za slatko, kremasto zadovoljstvo poslužite ricottu s omiljenom vrstom meda na dvopecima ili krekerima. Slatkasti havarti kombinira se s kruškama.

Brojna 'lica' parmezana

Iako se može kombinirati s mnogim namirnicama i jelima, intenzivni talijanski sir parmezan ponajbolje prija uz bogati okus pršuta, tvrde znalci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku