Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Uz trajnu šalicu baca se 365 jednokratnih manje u smeće

Kako biste izbjegli da kupite ono što vam ne treba pridržavajte se popisa i u nabavku namirnica nikad ne idite gladni ili jednostavno kupujte preko interneta

Foto: Pixabay
3 komentara

Novac je veliki izvor stresa za mnoge. Međutim, postoji puno praktičnih savjeta koji će vam pomoći da iskoristite ono što imate, smanjite smeće, uštedite novac i oslobodite svoju kreativnost, tvrdi autorica i eko-blogerica Zoë Morrison u svojoj knjizi “Eco Thrifty Living: Save Money, Save the Environment and Live the Life You Want!”.

- Zarađivati više ne mora nužno značiti i raditi više, jednako kao i što trošiti manje ne znači da morate propustiti sve dobre stvari u životu - kaže Zoë, koja je dala otkaz kako bi se posvetila majčinstvu i tako naučila kako trošiti manje, a da pritom ostane i ekološki osviještena. Ona tvrdi da je najvažnije da sebi postavimo SMART ciljeve - specifične, mjerljive, dostižne, realne i vremenski ograničene ciljeve.

- Takav cilj bio bi na primjer kupiti šalicu za višekratnu upotrebu umjesto da svaki dan kupujete kavu u jednokratnoj šalici. Tako biste sačuvali 365 šalica koje idu u kantu za smeće - ističe i dodaje da, kako biste uštedjeli, u kupnju nikad ne idite bez popisa.

- Kako biste izbjegli da kupite ono što vam ne treba pridržavajte se popisa i u nabavku namirnica nikad ne idite gladni ili jednostavno kupujte preko interneta. Nemojte izbjegavati voće i povrće koje ima mrlje na sebi ili je malo drugačijeg oblika. Takvo voće je uglavnom jeftinije, a ukusom je jednako dobro kao i ostalo - kaže Zoë. 
Također, pazite kako pripremate i čuvate hranu.

URBAN JUNGLE SAVJETI Zeleni ukrasi: Idealan dekor za spavaću sobu je rajska palma

- Banane čuvajte odvojeno od ostalog voća jer one ispuštaju plin etilen što dovodi do toga da se voće u blizini banana brže kvari. Hranu koju nećete odmah iskoristiti zamrznite. Prije kuhanja, izvažite hranu poput riže i tjestenine tako da ništa ne trebate baciti - zaključuje autorica.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZEZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message