Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Nek se vidi da stiže ljeto

Uživajte u bijelom, mornarskim prugama i dodiru tropskih boja: Nek se u domu vidi da stiže ljeto

Uz malo truda i mašte svoju vikendicu na moru ili negdje na selu možete urediti tako da se osjeća dašak ljeta. Ako ih nemate, dodajte nekoliko tonova u svoj dnevni boravak i - zaplovite u mislima

VIDEO

Sredina je svibnja, bliži se ljeto i mnogi od nas vesele se tome da će uskoro moći provesti nekoliko dana odmora u ljetnoj oazi na moru, ili vikendici u blizini, okruženi prirodom. Užitak je obično veći ako imate vremena i prilike urediti prostor tako da se osjeti dašak ljeta. Čak i ako ne putujete nigdje, preuređenjem dnevnog boravka lako ćete stvoriti ugodan prostor koji će vas podsjećati na najljepše ljetne destinacije, piše portal House Beautiful.

Dakle, uz malo boje, tkanina u ljetnim bojama i ukrasa koji podsjećaju na prirodu bit će kao da ste se preselili u neki drugi svijet. 

1. Neka sve bude bijelo 

Ako se spremate oličiti zidove i mijenjati prekrivače na krevetima, neka sve bude bijelo. To je odlična podloga na koju možete dodati detalje u boji pijeska, ili tirkizno plave, koji će vas podsjećati na hodanje plićakom. Dizajner interijera Tamsin Johnson dodao je tek nekoliko nijansi sive sa sivim jastucima na krevetu. Dodaje kako je glavna ideja prizvati svjetlo u prostor.    

2. Dodajte nijansu citrusa 

Možda se čini prejednostavno, no ukrašavanje jednostavne kuhinje koja je uređena uglavnom u svijetlim tonovima 'običnom' zdjelom punom citrusnog voća stvorit će poseban dojam u prostoru i učiniti ga puno življim. 

3. Iznesite kolica na terasu 

Budući da ćete vjerojatno puno više biti vani nego u kući, iznesite kuhinjska kolica na terasu. Vodite računa da su otporna na razne vremenske uvjete. Dobar izbor su kolica od ratana na balkonu, a poanta je da ih možete opskrbiti svime što je potrebno za malu zabavu na terasi, tako da ne morate hodati u kuću po nekoliko puta. 

4. Postavite lagane zavjese na terasi

Uredite vanjski prostor, mjesto za sjedenje u vrtu ili na terasi, tako da se možete zakloniti od pogleda i jarkog sunca. Lagane zavjese koje će vas zaštititi od pogleda i dok se brčkate na bazenu odličan su izbor.   

5. Dodajte suptilni dodir mora

Ne pretjerujte s detaljima u morskom stilu, no malo mornarskih pruga na jastucima na ležaljkama na terasi, ili na suncobranu, dobrodošli su podsjetnik na to da je ljeto i vrijeme za - izležavanje u hladu.  

6. Upalite svijeće u kaminu 

Nekoliko mjeseci sigurno nećete paliti vatru u kaminu zato da vas zagrije, no bila bi šteta ne iskoristiti ga za podizanje atmosfere ljeti. Postavite nekoliko velikih svijeća u kamin, tako da ih možete zapaliti na večer i uživati u plamenu dok sjedite i čitate knjigu ili samo odmarate.  

7. Stvorite tropski ugođaj na terasi

Dok je u domu dobro držati se svijetlih tonova i izbjegavati previše jarkih boja, kako biste imali osjećaj da ste u prozračnom prostoru, vanjski prostor možete urediti u tropskom stilu. Postavite na jedan zid tapetu s motivom tropskog voća ili cvijeća, nabavite takav stolnjak, a pored stola za kojim sjedite i uživate u ispijanju kava možete postaviti ogledalo, pod kutem pod kojim odražava najljepši dio prostora.

8. Pretjerujte s jastučićima

Vanjski prostor za sjedenje treba biti posebno ugodan, pa nećete pogriješiti ako nabavite nekoliko komada jastučića različite veličine i uzorka na jastučnicama. Kad prilegnete u hladu možete ih namjestiti tako da pružaju odličnu potporu za čitanje knjige, odnosno ako se želite nasloniti i promatrati prirodu. 

9. Kutak za uživanje uz vino i gitaru

Ako imate prostora u dvorištu za postavljanje malog ognjišta i više sjedećih mjesta oko njega, svakako to učinite. To je sjajan prostor za uživanje uz vino i gitaru s društvom, ili romantično druženje s partnerom. 

10. Postavite vanjski tuš 

Nema većeg gušta nego otuširati se na dvorištu, nakon drijemanja, dok čekate da vam posluže kavu. Ako imate prostora za postavljanje vanjskog tuša, to je odlična ideja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru