Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Uživanje je prvi korak prema glatkim nogama

Uživanje je prvi korak prema glatkim nogama
1

Ležanje na blagom nagibu i držanje nogu na povišenome opuštaju i poboljšavaju cirkulaciju nogu te na taj način lagano ‘peglaju’ celulit

VIDEO

Stres uzrokuje napetost mišića cijelog tijela, posebno onih vrata i leđa, što blokira protok limfe - tekućine koja limfnim žilama i čvorovima teče tijelom. Loša cirkulacija limfe često vodi nastanku celulita. Pod stresom raste i razina stresnog hormona kortizola, koji je glavni krivac pojačane želje za hranom. Izlučivanjem kortizola trbušne stanice postaju sklonije nakupljanju masti, pa je stres najčešći uzrok masnoće ili celulita na trbuhu. Zato je važno naučiti pravilno se opuštati, tvrde stručnjaci. Tako kao idealan lijek protiv stresa i celulita preporučuju jogu jer se pomoću nje uči pravilno disanje, istežu se svi mišići i opušta cijelo tijelo. Uznemirujuće misli, savjetuju, moguće je zaustaviti i ležanjem desetak minuta na blagom nagibu s glavom prema dolje. Ili možete leći na pod, podignuti noge i osloniti ih na zid, čime se poboljšava i cirkulacija.
Osim što opušta, terapija vodom odličan je tretman protiv celulita. Napunite kadu toplom (ne vrućom) vodom i dodajte joj dvije šalice morske soli. Opustite se od pet do deset minuta, a zatim izmasirajte tijelo.

NAKON OPUŠTANJA MASAŽA TUŠEM
Nakon opuštanja u slanoj kupki, tijelo možete izmasirati najjačim mlazom vode iz tuša. Mlaznicu približite tijelu, a mlaz usmjerite prema gore. Nekoliko minuta masirajte problematične dijelove. Isto ponovite hladnom vodom.

KOFEIN SE PIJE U MALIM KOLIČINAMA
Pije li se u većim količinama, kofein sužava krvne žile i usporava cirkulaciju, čime pogoduje nastanku celulita, ističu stručnjaci. Zato je njegov unos tijekom borbe protiv celulita preporučljivo smanjiti na šalicu, dvije na dan ili ga se posve odreći.

IPAK, KOFEIN JE VAŽAN SASTOJAK KREMA
Iako ga se ne preporučuje previše piti, kofein je jedan od najčešćih sastojaka anticelulitnih krema. Vanjskom uporabom pomaže opuštanju i razgrađivanju masnoća te drenira tijelo, odnosno, potiče izlučivanje suvišne nakupljene vode iz tijela.

MANJE KAVE, A VIŠE ČAJA
Pretjerano pijenje pića s kofeinom, poput crne kave, može povećati koncentraciju masnoća u krvi te tako ubrzati začepljenje krvnih žila i usporiti cirkulaciju. S druge strane, čaj sadrži tvari koje djeluju suprotno, ali i blagotvorne antioksidansne flavonoide, ističe nutricionistkinja Sandra Marić.

PRIRODNO BUĐENJE TIJELA
Razinu energije u tijelu, umjesto kave, podići će stimulacija akupunkturne točke na zapešću ruke. Crtu najbližu dlanu pritisnite točno ispod palca i držite 5-10 minuta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku