Lifestyle

Komentari 0

Uzmite kockicu svoje omiljene čokolade i uživajte u okusu

Uzmite kockicu svoje omiljene čokolade  i uživajte u  okusu

Theobroma cacao znanstveno je ime za stablo na kojem rastu kakao zrna, a to znači "hrana bogova". Jedenje čokolade ponekad može djelovati kao božansko iskustvo

Mliječna, punjena čokoladom, lješnjacima, bademima, pucketava, s rižom... Varijacija je bezbroj, a mnogima je život bez omiljene slastice nezamisliv.

POGEDAJTE VIDEO:

Indijanski narodi Srednje i Južne Amerike, Maje i Asteci, ubirali su zrna sa stabla kakaovca i od njih radili napitak koji su Asteci nazivali ‘xocoatl’. Prema legendi, sjeme biljke kakaovca stiglo je iz raja, a donosi mudrost onom tko ga jede. Theobroma cacao znanstveno je ime za stablo na kojem rastu kakao zrna, a to znači "hrana bogova".

Jedenje čokolade ponekad može djelovati kao božansko iskustvo, a izgleda da je švedski botaničar Carl Linnaeus isto tako razmišljao. Dao je kakaovu drvu znanstveno ime Theobroma cacao.

Kakao je u Europu stigao tek u 16. stoljeću, nakon Kolumbova otkrića Amerike. Danas posegnite za svojom omiljenom čokoladom i proslavite ovaj presretan dan! 

U čokoladi veći postotak kakaa obično ukazuje na 'tamniju' vrstu čokolade. Sve ostalo u čokoladi su uglavnom sastojci poput šećera, mlijeka, aditiva poput sojinog lecitina (emulgator) i vanilije.

Najčitaniji članci