Obavijesti

Lifestyle

Komentari 82

Veća je šansa da žena zatrudni ako tijekom seksa ima orgazam

Veća je šansa da žena zatrudni ako tijekom seksa ima orgazam

Statistike pokazuju da u Velikoj Britaniji od 3 i pol milijuna ispitanih jedan na sedam parova nailazi na poteškoće prilikom začeća djeteta, a u SAD-u 10 posto žena ne može zatrudnjeti

VIDEO

Liječnici koji liječe žensku neplodnost tvrde da žene imaju 15 posto veće šanse da zatrudne ako za vrijeme seksa dožive orgazam. Dr Robert King, koji je napisao knjigu koja sadrži niz znanstvenih činjenica koje se kriju iz ženskog orgazma, tvrdi da zu trenutku kad žena doživljava vrhunac jajnici 'usišu' spermij i tako omogućuju uspješniju oplodnju.

A sve se to po njegovom mišljenju događa zbog 'hormona ljubavi', oksitocina koji se tada izlučuje koji stimulira mišiće uterusa koji se stežu i tako spermij 'vuku prema dolje' dok ne dođe do mjesta na kojem će se dogoditi oplodnja.

Inače i predavač psihologije pri sveučilištu University College Cork, dr. King ukratko tvrdi kako erotika i bliskost nisu samo 'dodaci' koji su poželjni prilikom oplodnje. 

Statistike pokazuju da u Velikoj Britaniji od 3 i pol milijuna ispitanih jedan na sedam parova nailazi na poteškoće prilikom začeća djeteta. U SAD-u, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, oko deset posto žena ne može zatrudnjeti.

39 stvari o seksu za koje biste htjeli da ste ih znali puno prije
39 stvari o seksu za koje biste htjeli da ste ih znali puno prije

Da bi ispitao poveznicu između orgazma i veće šanse za oplodnju, dr. King je testirao šest žena u dobi od 26 do 52 godine. Proučavao je orgazme koje su postigle same kod kuće tijekom mjeseca, uz pomoć vibratora, a onda mjerio koliko je tekućine (prirodnog lubrikanta) bilo u njihovim maternicama kad su imale orgazam i kad nisu. Rezultati su pokazali da kad žena doživi vrhunac ima 15 posto više tekućine nego kad se to ne dogodi, što pokazuje i koliko će se spermija moći primiti. 

Fotolia

- Zadržavanje spermija u utrobi povećava šanse za oplodnju a ženski orgazam definitivno pomaže da se spermij zadrži u cerviksu - objasnio je. 

Budući da su znanstvenici koji su proučavali evoluciju do nedavno mislili da ženski orgazam nema nikakvu ulogu u reprodukciji, do sada je bilo neistraženo koliko orgazam stvarno utječe na plodnost. A kako kaže dr. King, neki čak tvrde da ne utječe uopće, pa ni na povezanost između žene i muškarca jer je nekim ženama teško doseći vrhunac. 

- To što je nekada teže doći do vrhunca ne znači da isti nema vitalnu evolucijsku funkciju - tvrdi dr. King. 

Lord Winston, koji inače radi dokumentarne filmove za BBC, je još 2010. godine istraživao poveznicu između ženskog orgazma i veće šanse oplodnje. 

- Veza između plodnosti i seksualnog užitka je znanstveno vrlo kontroverzna i teško dokaziva, pogotovo jer i žene koje teško postižu orgazam, a i one koje ga nikad nisu ni imale, isto često lako mogu zatrudnjeti - objasnio je Winston, a i on i dr. King smatraju da će žene prije postići orgazam uz brižnog ljubavnika.

Voditeljica klinike za umjetnu oplodnju u Pragu dr. Hana Visnova kaže:

- Sve je više dokaza da postoji jaka poveznica između orgazma i oplodnje, a svakako je riječ o nečem što će zanimati buduće znanstvenike.

Objasnila je i da je ženama teže zatrudnjeti kad su pod stresom jer tijelo onda funkcionira po principu 'bježi ili se bori'.

Fetiš je vaša seksi igračka koju ne možete nabaviti u dućanu
Fetiš je vaša seksi igračka koju ne možete nabaviti u dućanu

- Kad smo pod stresom tijelo luči više hormona poput adrenalina i kortizola, a oni tijelu poručuju da, budući da postoji neposredna opasnost, sada nije dobro vrijeme za trudnoću - objasnila je i dodala kako zbog toga savjetuje parovima da se 'okane dogovorenog seksa samo u svrhu oplodnje koji iz samog čina uklanja svu radost'. 

Inače, istraživanje s fakulteta na Floridi iz svibnja prošle godine pokazuje da 91 posto muškaraca ima orgazam kod svakog seksualnog odnosa, dok je kod žena ta brojka na svega 39 posto. 

NOVA KARIJERA HANE IZ GOSPODINA SAVRŠENOG: 'Priznat ću vam kad sam se prvi put poljubila, ali ne pitajte me za operacije'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje