Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Velika stražnjica produljuje život za čak pet godina

Velika stražnjica produljuje život za čak pet godina
1

Velika glava štiti od gubitka pamćenja, velike uši bolje čuju, a velik nos bolje čisti zrak . No velike grudi i dugački nožni prsti mogu izazvati bolove

VIDEO

Pozamašna stražnjica,poput one kakvom se diči Jennifer Lopez, možda slama muška srca, ali štiti ženska, pokazalo je istraživanje Sveučilišta u Copenhagenu. Žene koje imaju kruškoliku figuru, odnosno uži gornji dio tijela (grudi i struk) te širi donji dio, žive i do pet godina dulje. To je zato što masnoće u bedrima sadrže prirodnu protuupalnu tvar adiponektin, koja sprečava naticanje i začepljenje arterija. Prijašnja istraživanja upućuju na to da bi taj hormon mogao štititi i od dijabetesa.
No masne stanice smještene oko trbuha koje se mogu vidjeti na ženama koje imaju oblik tijela sličan jabuci mogu oslabiti tjelesni sustav regulacije inzulina, što povećava rizik od dijabetesa tipa dva i srčanih bolesti. Gomilanje masti na trbuhu češće je u muškaraca, a liječnici ističu kako je vrlo važno paziti na opseg struka.

>>> Što je nos veći, to bolje filtrira prašinu i bakterije iz zraka, pokazalo je američko istraživanje. Iako je kroz veliki nos teže disati, kroz njega ulazi sedam posto manje zagađivača koji bi završili u ustima pa ljudi velikog nosa rjeđe boluju od astme i alergija.

>>> Velika glava štiti od gubitka pamćenja i mentalnih sposobnosti kod oboljelih od Alzheimerove bolesti, pokazalo je njemačko istraživanje. Dobro je imati i velike uši jer one učinkovitije skupljaju zvukove te tako mogu spriječiti gubitak sluha u starijoj dobi.

>>> Dugi nožni prsti možda izgledaju elegantnije u sandalama, no vlasnici kratkih i zdepastih prstiju manje su skloni povredama i problemima sa zglobovima. Čak i ravna stopala imaju dobre strane jer smanjuju mogućnost ozljeda.

>>> Žene koje imaju grudi veličine četiri ili veće imaju zakrivljeniju kralježnicu, što izaziva neprestane bolove u gornjem dijelu leđa, ramenima ili vratu. Osim toga, male grudi su osjetljivije na dodir.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku