Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Veliki ljetni vodič kroz beauty trikove i male tajne makeupa

Veliki ljetni vodič kroz beauty trikove i male tajne makeupa
1

Ljeti se nose prirodni i prozračni materijali, puder možete zamijeniti kremom u boji, a neugodne tragove od sunca sakriva mješavina hidratantne kreme i bronzera

VIDEO

Ovog ljeta u modi su boje breskve te narančaste i ružičaste nijanse koje je puno lakše nositi nego što mislite. Trik je izabrati najsvjetliju nijansu i nositi je na usnama i očima, dok obraze možete naglasiti smeđim bronzerom ili onim u boji marelice. Izaberite bronzer sa sjajnim česticama jer će koža tako izgledati zdravija i svježa.

Zaštitite usne ljeti 

Ako ne želite nositi ruž, usne namažite balzamom sa zaštitnim faktorom. Preporuča se faktor 30, no ako ne možete naći takav balzam, bilo koji s faktorom će dobro doći za zaštitu usana. Izaberite onaj balzam koji sadrži glicerin jer hidratizira usne, no ako su vaše ispucale i jako oštećene, kao prvu pomoć možete iskoristiti vazelin. 

Ljetne frizure

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Umjesto vječitog repa, ako imate dugu kosu svoj ljetni look možete osvježiti jednostavnom pletenicom. Najbitnije je samo da kosu podignete tako da vam ne pada na lice, a najlakše ćete isplesti pletenicu ako je kosa vlažna. 

Kraću kosu možete ukrotiti trakom ili rajfom koji možete uskladiti s odjećom koju nosite. 

Zaboravite na sušilo za kosu

Po velikim vrućinama možete dopustiti kosi da se odmori od stalnog sušenja koje je oštećuje. Umjesto toga, na još vlažnu kosu nanesite kremu za oblikovanje i izdvojite 10 pramenova te ih lagano omotajte u "pužiće" i pričvrstite ukosnicama. Ujutro nakon što se probudite imat ćete seksi valovitu frizuru. 

Sunce i sol - neprijatelji broj 1

Kao i koži, i kosi je potrebna zaštita od sunca. Štetno UV zračenje može spržiti tjeme i izblijediti boju kose, a najbolja zaštita je nošenje šešira. No ako ne želite nositi šešir ili kapu, kosu zaštitite regeneratorom koji se ne ispire, a ima zaštitni faktor. 

Osim sunca, i sol isušuje kosu zbog čega ona puca, a želite li to spriječiti prije ulaska u more, kosu isperite običnom vodom ili regeneratorom. Na taj ćete način spriječiti upijanje soli u vlasište.

Naočale štite vaše oči

Sunčeve zrake mogu oštetiti vaše oči i prouzročiti niz bolesti poput katarakta. Prilikom kupovanja naočala treba paziti da štite od UVA i UVB zraka na što ukazuje oznaka od 99 do 100 posto zaštite od štetnog zračenja. Predimenzionirani okviri također oči štite bolje od manjih jer zatvaraju kut ulaska sunčevih zraka s bočnih strana. 

Osim toga, ljudi koji puno vremena provode na moru ili rijeci trebali bi nositi naočale s polaroidnim lećama jer filtriraju sunčeve zrake koje se odbijaju od površine vode. 

Spriječite topljenje makeupa

Prozračniji i laganiji makeup za razliku od teškog neće skliznuti s lica po velikim vrućinama. Zato umjesto pudera, ljeti birajte tonirane kreme koje će koža upiti, dok će se puder ili otopiti ili stvrdnuti i popucati zbog nedostatka vlage. Uz puder, ruževe zamijenite balzamom u boji, a ako želite spriječiti razmazivanje maskare koristite onu vodootpornu. 

Neugodni tragovi od sunca

Ukoliko vam smetaju tragovi remenčića na sandalama koji nisu pocrnjeli, lako ih možete zakamuflirati mješavinom bronzera i kreme. U posudu stavite malo hidratantne kreme i dva puta više tekućeg bronzera te nanesite na kožu. Nakon što se mješavina upije, tragovi bi se trebali stopiti s osunčanom bojom kože. 

Vlaga više nije problem

Ako želite spriječiti kovrčanje kose od velike vlage koja je uobičajeni dio ljeta, nakon svakog šamponiranja, na kosu nanesite regenerator koji hidratizira vlasište ili sprej protiv kovrčanja koji će stvoriti zaštitni sloj između pramenova i vlage. 

Ravnoj kosi treba volumen

Ravna kosa ljeti zbog velikih vrućina često izgleda beživotno. Ako želite volumen, kosu perite šamponima za veći volumen, a sušite suprotno od rasta uz pomoć velike okrugle četke. No ako nemate vremena za sve to, kosu podignite suhim šamponom koji je potrebno staviti samo na vrhove, a korijen kose više puta podignite prstima. 

Njega kože ljeti

Čak i ako je vaša koža suha i osjetljiva, ljeti je ne trebate opterećivati gustim i bogatim kremama. Umjesto krema koristite gelove koji neće začepiti pore, a hidratizirat će kožu. 

Kako sakriti opekline od sunca

Prekrivanje opekline od sunca podlogom samo će je pogoršati. Umjesto toga smirite je gelom od aloe vere, a potom prekrijte kremom u boji i to u zlaćanim nijansama. Opekline na tijelu uspješno prekriva losion s dodatkom shimmera, a na licu bronzer ili hidratantna krema sa sjajnim česticama. 

Kreme za samotamnjenje

Prije samog nanošenja kreme za samotamnjenje napravite piling kože kako biste se riješili mrtvih stanica kože. Nakon toga tijelo nahranite hidratantnom kremom, osobito na laktovima i koljenima. I na kraju nanesite kremu za samotamnjenje koja će vam omogućiti da postepeno dobijete lijepu boju, a bez nepotrebnog prženja na suncu ili u solariju. 

Kritične točke koje zaboravljamo

Namjeravate li izaći na sunce, kožu 15 minuta prije namažite kremom sa zaštitnim faktorom. Nemojte nikako zaboraviti na uši, stražnji dio vrata, kožu između prstiju, ruke i prsa, tj. mjesta koja su posebno osjetljiva na rak kože, upozoravaju liječnici. Osim toga, prsa i ruke su najizloženiji suncu zbog čega su i znakovi oštećenja poput bora i pjega na njima i najvidljiviji. Ako se pretjerano znojite, kremu za sunčanje trebate nanositi svaka dva sata. 

Kreme više nisu ljepljive

Iako su do prije nekoliko godina kreme za sunčanje bile ljepljive i sluzave, današnje verzije se brže upijaju, pa ne ostavljaju masne tragove. Izaberite kreme s višim zaštitnim faktorom jer štetno UV zračenje može ostaviti trajne posljedice na vašu kožu i zdravlje. 

Izbjegnite prištiće

Ljeti su prištići češći nego zimi jer se pojačano znojimo, a tu najbolje pomažu kreme za sunčanje koje ne zatvaraju pore. No ako se prištići ipak pojave očistite ih tonikom sa salicilnom kiselinom ili benzol peroksidom koji otvaraju pore.

Osim toga, prozračni i prirodni materijali poput pamuka i lana sprječavaju znojenje, a samim time i pojavu prištića. 

Obucite se u skladu s vremenom

Ljetna jutra ponekad znaju biti svježa, zato se treba oblačiti u slojevima koje tijekom dana možete skidati. Također, materijali trebaju biti prozračni poput pamuka i lana da bi koža mogla normalno disati. Nemojte zaboraviti na boje, sunčeva zrake najbolje odbija bijela, a najviše privlači crna boja. 

Depilacija bikini zone

Česta depilacija bikini zone može rezultirati upalama i urastanjem dlačica, a kako biste to izbjegli prije depiliranja napravite piling kojim ćete kožu očistiti od svih mrtvih stanica. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju