Lifestyle

Komentari 0

Veliki povratak bijelih uređaja: Krase ih šarmantni detalji od nikla, kroma, mesinga i bakra

Veliki povratak bijelih uređaja: Krase ih šarmantni detalji od nikla, kroma, mesinga i bakra

Retro bijele kuhinje vraćaju se u novom ruhu - mat nijanse i 'zlatni' detalji daju im šarm kojem jednostavno nećete moći odoljeti, a sjajno će se uklopiti u svaku kuhinju

U posljednje dvije godine bijeli kućanski aparati doživjeli su revival na tržištu, a dizajneri interijera kažu da se lako uklapaju u svaki prostor i kuhinje različitih boja i stila. 

Naša nova ljubav prema bijeloj, piše architecturaldigest.com, nije se rodila zbog specifičnog dizajna kuhinje, već zbog dizajna samih uređaja - totalno su šik.

Iako je stylish u posljednje vrijeme sinonim za ultramoderno, bijeli kućanski aparati čine sasvim suprotno. Za tvrtku Big Chill bijela je uvijek bila bestseller, a to je, pretpostavljamo zbog retro dizajna kojem naginju i ponosno ga njeguju. Ova nijansa daje im šarmantnu, bezvremensku kvalitetu i estetiku. Ovim se vodio i dizajner Mason Peter kada je staru konjsku štalu preuređivao u obiteljski dom. 

- Izabrali smo bijele kućanske aparate jer smo htjeli imati sve moderne pogodnosti novog doma, ali i zadržati šarm starog svijeta - kazao je Peter. 

Svi naši uređaji su statement uređaji, iako nisu crveni, dodaje Orion Creamer, osnivač tvrtke Big Chill koja je izbacila novu kolekciju kojom su ovu ideju digli na višu razinu. Kuhinjski uređaji imaju šarke i ukrase na vratima od satenskog nikla, kroma, brušenog mesinga i, uskoro, bakra.

 Neki su se proizvođači odlučili za mat nijanse bijele što je, iako zvuči kontradiktorno, dalo određenu svježinu dizajnu, a drugi su se orijentirali na detalje u sjajnoj zlatnoj boji. 

A ono što bijele uređaje čini idealnima jest njihova kameleonska sposobnost uklapanja u svaki interijer. Sjajno pristaju uz ormariće neutralnih boja, što se s materijalima kao što je inox jednostavno ne može postići. 

Uređaji od inoksa neće izaći iz mode, ali su zasigurno dobili opasnu konkurenciju. 

Najčitaniji članci