Jednostavni su za napraviti, a odlično idu uz toplo mlijeko ili čaj. Od ove smjese možete dobiti oko 30 keksića koji su izvana hrskavi, a iznutra fino mekani. Mogu stajati danima u staklenki
Vintage keksići s komadićima čokolade - tope se u ustima
Sastojci:
- 150 g slanog maslaca, omekšanog
- 80 g muscovado šećera
- 80 g šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- veliko jaje
- 225 g brašna
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 200 g čokolade, u komadićima
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i obložite dva protvana papirom za pečenje.
U posudu stavite maslac, muscovado šećer i klasični šećer pa to miješajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Potom u to umutite i jaje te ekstrakt vanilije.
U drugoj posudi promiješajte brašno, soda bikarbonu i sol pa u to ubacite komadiće čokolade. Spojite te dvije smjese i dobro promiješajte.
Nakon toga žličicom odvajajte dio po dio smjese i slažite na protvane, tako da bude razmak između svakog. Od ove količine sastojaka trebali biste dobiti oko 30 keksića.
Pecite ih osam do deset minuta, odnosno dok po rubovima ne dobiju svjetlosmeđu boju, a kad ih pritisnete u sredini, i dalje su mekani, prenosi bbcgoodfood.com.
Pogledajte u videu kako ih napraviti: