Lifestyle

Komentari 0

Više od 530 poslovnjaka iz čak 40 kompanija trčalo u Osijeku

Više od 530 poslovnjaka iz čak 40 kompanija trčalo u Osijeku

Najveće poslovno-sportsko događanje u svom drugom izdanju u Osijeku okupilo je više od 530 zaposlenika koji su zajedno pokazali da je u Slavoniji i dalje prisutna pozitivna poslovna klima

Više od 530 zaposlenika iz 40-ak kompanija iz čitave Hrvatske okupilo se jučer na najvećem poslovno-sportskom događanju MAGENTA 1 B2B RUN u Osijeku. Velik odaziv potvrđuje kako je pozitivna poslovna klima i dalje prisutna u Slavoniji, unatoč tome što se o gospodarskom stanju Slavonije u posljednje vrijeme nerijetko govori u negativnom kontekstu.

U utrci na pet kilometara pobjedu u kategoriji malih poduzeća odnijela je tvrtka Dovikivati d.o.o., među srednjim poduzećima slavila je ekipa Energos d.o.o., a od velikih tvrtki najbolji tim bio je tim Atlantic grupe d.d. S vremenom od 21 minute i 11 sekundi, prvo mjesto u pojedinačnoj ženskoj konkurenciji odnijela je Silvia Šimunović iz tvrtke Atlantic grupa d.d., dok je među muškim natjecateljima prvi kroz cilj prošao Ante Živković iz tvrtke Runing Gate by Ferivi s vremenom od 17 minuta i 33 sekunde. 

Sve natjecatelje prije samog starta utrke pozdravio je Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka.

- Izuzetno mi je drago što se MAGENTA 1 B2B RUN, najveće poslovno okupljanje u Hrvatskoj, već druge godine održava i u Osijeku. Lijepo je vidjeti 530 natjecatelja iz poslovnog svijeta, koji su unatoč brojnim obavezama pronašli vremena za druženje u neformalnom okruženju nakon radnog dana. Nadam se da će broj sudionika rasti iz godine u godinu te da će ovo okupljanje postati tradicionalno događanje u Osijeku, za što grad na Dravi sigurno ima sve preduvjete.

MAGENTA 1 B2B RUN odlična je platforma koja poduzećima pruža priliku da kroz trčanje poboljšaju međusobnu komunikaciju zaposlenika, sruše tzv. “silose” među odjelima te podignu radnu atmosferu. Također, trčanje pozitivno utječe i na razvijanje kvaliteta pojedinaca kao što su samodisciplina, držanje dogovorenog plana, pametno raspolaganje vremenom, fokusiranje na cilj te jasnoća pri donošenju odluka.

- Drago nam je da sve više poduzeća prepoznaje važnost izgradnje interne poslovne kulture kroz brigu o zaposlenicima. MAGENTA 1 B2B RUN događanje je koje pomaže poduzećima i zaposlenicima da kroz neformalno druženje s poslovnim kolegama, partnerima, ali i konkurencijom, razviju pozitivnu poslovnu kulturu. Slavonija je pokazala da je gospodarski izuzetno aktivno područje, zato nam je i drago da to potvrđuje broj trkača/zaposlenika - njih više od 530 i 40-ak poduzeća danas je trčalo uz Dravu - istaknula je Dijana Vetturelli, inicijatorica MAGENTA 1 B2B RUN događanja. 

Osječkim okupljanjem završena je ljetna MAGENTA 1 B2B RUN sezona, dok će se velika završnica održati u Zagrebu 14. rujna. Više detalja možete saznati putem službene web stranice: http://www.b2brun.hr/

Više informacija o utrci možete naći i na MAGENTA 1 B2B RUN Facebook stranici.

Najčitaniji članci