Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
10 komentara

Na djetetov uspjeh više utječe odgoj nego dobro obrazovanje

Povjerenje, dobra komunikacija i aktivna uključenost roditelja u školovanje za djetetov je akademski uspjeh važnije nego pohađanje najbolje škole ili fakulteta

Fotolia
Foto: Fotolia
10 komentara

Pohađanje vrtića s bogatim programom koji uključuje učenje stranih jezika, škole s velikim brojem izvannastavnih aktivnosti ili odlazak na ugledne fakultete nisu garancija da će dijete biti uspješno, pokazala je američka studija Sveučilišta Južna Karolina na više od 10.000 djece.

Najbolji uspjeh u školi postižu djeca čiji su roditelji aktivno uključeni u njihovo školovanje, često odlaze na informacije i roditeljske sastanke te redovito razgovaraju o problemima ili izazovima u školi, piše Daily Mail.

Takvo aktivno roditeljstvo puno više znači za dobre ocjene i kasniji uspjeh djeteta nego upisivanje u najuglednije škole i druge obrazovne institucije, objašnjavaju istraživači.

- Iako je dobar sustav obrazovanja u školskim institucijama važan, uloga obitelji je još važnija i određuje budućnost djeteta - zaključio je voditeljica studije, dr. Toby Parcel.

Naglašava kako je vrlo bitno da roditelji znaju važnost svoje uloge i ne prepuštaju djecu "samima sebi" već ih vode svojim savjetima. Dijete treba znati nagraditi i kazniti, a to će imati više utjecaja na to koliko je ono naučilo nego veličina razreda u kojem se nalazi ili školska oprema s kojom raspolaže.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message