Trećina ljudi spaja ručak i doručak u jedan obrok, za većinu je glavni obrok na poslu sendvič koji jedu za stolom, a zbog gladi se najčešće jedu nezdrave grickalice
Više od polovice ljudi ne stigne se zdravo hraniti zbog posla
Planirate li siječanjsku dijetu nakon blagdanskog ugađanja u hrani, prije toga se pobrinite da za nju nađete vremena u svom rasporedu, savjetuju američki istraživači iz tvrtke New York Bakery. Otkrili su kako je više od 50 posto ljudi prezaposleno da bi pripremali i jeli zdrave obroke te se zbog toga odlučuju za kaloričnu brzu hranu.
Loša prehrana često je rezultat kaotičnog stila života i stiske s vremenom, a osobito kod zaposlenih ljudi koji se oslanjanju na sendviče i pekarske proizvode veći dio dana, piše Daily Mail.
Zbog manjka vremena većina ljudi svoj sendvič niti ne pojede negdje drugdje, već za radnim stolom istovremeno obavljajući druge poslove, izvijestili su istraživači.
Nezdrave navike
Trećina ljudi ne doručkuje već spajaju doručak i ručak u jedan obrok na poslu, dok petina ljudi preskače i ručak i doručak. Zbog toga pregladnjeli posežu za nezdravim grickalicama te nakon dolaska kući s posla unose velike količine nezdravih i brzo spravljenih obroka.
Također, više od 16 posto ljudi redovito večera iza osam sati navečer, a nutricionisti upozoravaju da takvi obroci ometaju dobar san.