Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Vizažist otkrio najčešće greške prilikom nanošenja maskare...

Vizažist otkrio najčešće greške prilikom nanošenja maskare...
1

Zašto ne bismo smjeli posuđivati maskaru, postoji li pravilan način apliciranja maskare i ostale beauty dileme pojasnio je australski vizažist koji radi za tamošnju Sephoru

VIDEO

Australski make-up artist slavnih dama, Alphie Sadsad, upozorava na loše strane rutine svakodnevnog apliciranja maskare te dodaje kako ne postoji pravi ili krivi način apliciranja maskare.

- Ne mogu reći ovo je pravo ili ovo je krivo. Naime, vidim masu žena kako je stavlja na svoj način, treptanjem, odozgo, odozdo, na koso... Neke konstantno zijevaju jer misle da će na taj način oči biti otvorenije – priča Alphie koji radi za Sephoru Australia.

Pixsell

- Osobno volim aplicirati maskaru na način da prislonim četkicu odozgo, na sami korijen te lagano zavrtim prema gore. Na taj način dođem do samog korijena trepavice, radi čega je on tamniji i puniji boje. Ovaj potez možete ponoviti nekoliko puta i staviti par slojeva – objasnio je vizažist.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Idealna poza za apliciranje maskare je brada gore i pogled dolje.

- Nekad je potrebno čak nategnuti kapak kako bi mazanje bilo lakše. Nemojte pumpati četkicu u tubu, vidim da to žene često rade, kako bi došle do ekstra boje. Naime, to samo isušuje maskaru jer dovodi dodatni zrak unutra. Radije gurnite četkicu u tubicu i jednom je okrenite, što će pobrati boju – tumači Aplhie.

Actress Emma Stone arrives at the 74th Annual Golden Globe Awards in Beverly Hills

Maskaru je najpraktičnije mazati od korijena prema vrhu, odnosno prvo bojom napuniti sami korijen trepavice. Tekstura samoj trepavici daje određenu težinu.

Dakle, što su tamnije i gušće, bacaju veću sjenu na podočnjake. Zato je bolje namazati tamniji korijen te smanjiti količinu boje prema vrhovima, kako bi oni ostali dovoljno uvijeni i ne bi spustili kapak.

I za kraj, savjetuje da nipošto ne dijelimo maskaru jer je to izuzetno nehigijenski.

- Ako posuđujete maskaru od nekoga prvo operite četkicu i dobro je osušite ili naprosto imajte svoju. Naime, dijeljenje maskare može prenijeti razne bakterije i bolesti oka - upozorava iskusan vizažist.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:47
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'