Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Vizažisti slavnih otkrivaju kako što lakše "sakriti" podočnjake

Vizažisti slavnih otkrivaju kako što lakše "sakriti" podočnjake
1

Žućkaste nijanse korektora prekrivaju tamne podočnjake, hladna žlica smanjuje natečenost, a korektor se nanosi samo na kritične točke, a ne ispod cijelog oka

VIDEO

Najčešće greška koju žene rade dok su podočnjaci u pitanju jest tamne krugove prekrivaju preparatima koji su previše suhi za kožu kao poput korektora koji lako puca. Umjesto toga koristite ona koji se upije u kožu, a ne ljušti se, savjetuje vizažistica Alexe Chung, Tamah Krinsky. 

Tekući puder može zamijeniti korektor

Također, umjesto korektora možete koristiti i tekući puder. Najprije ga istisnite na ruku i pustite da stoji zato što je duže na zraku to će pigment biti koncentriraniji pa će lakše prekriti podočnjake, dodala je. 

Korektor se nanosi samo na kritičke točke

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još jedna stvar u kojoj žene često griješe jest da korektor nanose po cijeloj dužini ispod oka. Treba ga nanijeti samo tamo gdje se pojavljuju tamni kolutovi, a to je najčešće u unutarnjem kutu oka i na jagodicama. Korektor nanesite na kritičke točke i lagano utapkajte prstima kako se ne bi vidjeli grubi prijelazi, objasnila je Krinsky. 

Pravilan redoslijed je bitan

Korektor se nanosi nakon što ste stavili podlogu i našminkali oči, a prije nego stavite rumenilo. Kako biste izbjegli da vaša šminka izgleda teško, lice pošpricajte termalnom vodom, savjetuje Krinsky. 

Žućkaste nijanse sakrivaju tamne podočnjake

Da bi vaš korektor uspješno sakrio podočnjake, a da pritom izgleda prirodno birajte onaj koji je nijansu svjetliji od vaše kože. Birajte žućkaste tonove zato što prekrivaju i plave i ljubičaste podočnjake, savjetuje vizažistica Chloe Sevigny, Kristin Gallegos. 

Hladnom žlicom protiv natečenosti

Kreme na bazi kofeina i vitamina C smanjuje otečenost i podočnjake, a jednako učinkovito je i držanje hladne žlice na tamnim krugovima. Žlicu najprije stavite u frižider i potom držite 10 minuta, tako ćete na brzinu smanjiti natečenost. Podočnjake ćete uspješno sakriti nakon korektor na područje oko očiju stavite malo pudra sa svjetlucavim česticama, objasnila je Gallegos.

Highlighterom protiv "panda looka"

Najjednostavniji način da sakrijete podočnjake ako koristite highlighter, ali pazite da ne pretjerate. Nanosite ga u malim količinama i samo na kritičke točke te pazite da ga prstima utapkate kako biste izbjegli neugodne rubove, napomenula je vizažistica Mille Jovovich i Naomi Watts, Frances Hathaway. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru