Lifestyle

Komentari 7

Vježba čuva radnike od tzv. izgaranja na poslu i depresije

Vježba čuva radnike od tzv. izgaranja na poslu i depresije

U ovom slučaju, sagorijevanje kalorija je manje bitno jer se redovitim vježbanjem zaposlenici čuvaju od mentalnog, emocionalnog i psihofizičkog iscrpljivanja na poslu

Iako je pomisao na vježbanje nakon napornog dana na poslu već sama po sebi zamorna, ona će očuvati vaše mentalno zdravlje, upozoravaju stručnjaci s izraelskog sveučilišta Tel Aviv. Prema njihovom istraživanju, zaposlenici koji su vježbali par sati na tjedan bili su manje skloni slabljenju mentalnih sposobnosti, piše Daily Mail. Također, vježbanje pomaže zaposlenicima da izbace svu negativnu energiju iz sebe i tako ne dožive tzv. izgaranje na poslu.

Drži podalje i depresiju, a radi svog pozitivnog učinka zaposlenici dolaze na posao raspoloženiji i vedriji. Sindrom izgaranja na poslu odnosi se na fizičko, emotivno i mentalno potpuno iscrpljivanje. Najveći problem je, upozoravaju znanstvenici, što se pojava jedne od ovih dijagnoza, izgaranja ili depresije, povezuje s daljnjim gubitcima. Tako nerijetko nakon jednog gubitka, npr. posla, slijedi gubitak doma, braka ili jednostavno osjećaja vlastite vrijednosti. Prema njihovom istraživanju na 1632 zdrava radnika, oni najskloniji depresiji i pregaranju bili su zaposlenici koji se nisu bavili nikakvom fizičkom aktivnošću. 

Najčitaniji članci