Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Vlada traži od Kineza da budu 'muževniji' - misle da su 'slabi'

Vlada traži od Kineza da budu 'muževniji'  - misle da su 'slabi'

Kineska vlada već neko vrijeme upozorava da je zabrinuta zbog toga što najpopularniji muški uzori u zemlji više nisu jake, atletske ličnosti poput 'heroja vojske'. Kroz obrazovanje želi stvoriti 'muževnije' muškarce

VIDEO

Obavijest kineskog ministarstva obrazovanje u kojem se tvrdi da su mladi Kinezi postali previše 'ženstveni' izazvala je pomutnju. Ovu poruku su mnogi kritizirali kao seksističku - no neki su rekli da su djelomično krivi i kineski poznati muškarci.

Kineska vlada već neko vrijeme upozorava da je zabrinuta zbog toga što najpopularniji muški uzori u zemlji više nisu jake, atletske ličnosti poput 'heroja vojske'. 

POGLEDAJTE VIDEO (trikovi za sreću):

Pokretanje videa...

Trikovi za sreću: Mazite ljubimca, jedite čokoladu... 01:35

Čak i predsjednik Xi Jinping, poznati nogometni entuzijast, već dugo pokušava 'odgojiti' bolje sportske zvijezde. Tako je prošlog tjedna Ministarstvo obrazovanja izdalo obavijest s naslovom koje nije ostavio sumnju u konačni cilj.

U prijedlogu  za sprječavanje feminizacije muških adolescenata pozvane su škole da u potpunosti reformiraju svoju nastavu tjelesnog odgoja i potaknu zapošljavanje nastavnika.

Ne razlikujem lijevo i desno pa sam problem riješila tetovažom
Ne razlikujem lijevo i desno pa sam problem riješila tetovažom

U tekstu se savjetuje zapošljavanje umirovljenih sportaša i ljudi koji su se bavili sportom i 'snažno razvijanje' određenih sportova poput nogometa s ciljem 'njegovanja muškosti'.

No bilo je nekih ranijih znakova koji su ukazivali da takav potez slijedi. Tako je delegat najvišeg savjetodavnog tijela u Kini, Si Zefu, rekao da su mnogi mladi muškarci iz Kine postali 'slabi i plašljivi'.

 - Među mladim kineskim muškarcima postoji trend prema feminizaciji koja bi 'neizbježno ugrozila opstanak i razvoj kineske nacije', ako se njome 'učinkovito ne upravlja' - zaključio je i dodao da je za to djelomično kriv kućni odgoj jer su većinu kineskih dječaka odgajale njihove majke ili bake.

Pogledajte u kojoj pozi spavate i otkrit ćete kakva vam je veza
Pogledajte u kojoj pozi spavate i otkrit ćete kakva vam je veza

Također je primijetio da sve veća popularnost određenih slavnih muškaraca znači da mnoga djeca 'više ne žele biti vojni heroji'. Predložio je da škole trebaju imati veću ulogu u osiguravanju uravnoteženog obrazovanja mladim Kinezima.

Većina reakcija na ovo priopćenje u Kini je bila negativna. Stotine tisuća Kineza izrazilo je svoj bijes na društvenim mrežama, a mnogi su ovu vladinu poruku označili kao seksističku, piše BBC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith