Lifestyle

Komentari 0

Voće i povrće perite u zdjeli kako voda ne bi tekla uzalud

Voće i povrće perite u zdjeli kako voda ne bi tekla uzalud

Samo ovom metodom pranja namirnica ćete uštedjeti na desetke litara vode po minuti. Također, bilo bi dobro da pripazite i na ostale navike puštanja vode kako bi ušteda bila još veća

Svi u posljednje vrijeme jedemo veće količine voća i povrća. No trošimo i više vode dok ih operemo. Umjesto da vam voda curi u nedogled, operite voće u zdjeli vode, a potom tom vodom zalijte cvijeće. Isto napravite s povrćem. Tek onda namirnice isperite i spremite u hladnjak. Uštedjet ćete desetke litara vode po minuti.

Također, ako želite uštedjeti vodu nemojte ju puštati svaki put da teče kad se želite napiti hladne vode. Tako ćete nepotrebno potrošiti i do 10 litara vode dnevno. Umjesto toga, stavite bocu vode u hladnjak, pa je možete piti hladnu kad god želite. Ako vam je voda iz hladnjaka prehladna, 'razblažite' ju s onom iz pipe.

 

Ako pak želite toplu vodu i čekate da se zagrije na temperaturu koja vam je potrebna, ispod pipe stavite zdjelu, pa onu koja isteče u nju iskoristite za pranje podova, ili namakanje rublja. Takvu mlaku vodu možete iskoristiti i za ispiranje zubiju nakon četkanja .

Najčitaniji članci