Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

'Vrijeme izolacije ne mora biti produktivno, ne forsirajte se...'

'Vrijeme izolacije ne mora biti produktivno, ne forsirajte se...'
1

Da ne bismo stalno osjećali 'gorki poraz neuspjeha', autorica A. Petersen kaže da je najbolje prestati raditi razne 'to do liste' - umjesto kojih savjetuje 'rad na samoprihvaćanju'

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Ovo bi muškarci najradije pitali partnericu, no neće iz straha

Kad je umjetnički administrator iz Philadelphije Dave Kyu (34) shvatio da će neko vrijeme morati raditi od kuće, mislio je kako je sad pravo vrijeme da završi sve one male kućne projekte koje je htio napraviti. On i supruga odabrali su materijal za kuhinjske ormariće koje su dugo htjeli napraviti, no dva tjedna kasnije, materijal još stoji gdje su ga odložili kad je stigao.  

- Sad shvaćamo da je to bila suluda ideja - rekao je Kyu, koji je zaključio da su 'ti kućni projekti zahtjevniji nego što je mislio, pogotovo kad još i radiš od doma'

Flat lay of business concept

Zbog života koji je sad zbog širenja korona virusa uglavnom ograničen na zatvorene prostore, mnogi osjećaju pritisak da doma urede svaku sobu, usavrše se kao kuhari ili pekari i dovedu tijelo u formu. Internet koji je pun savjeta 'kako organizirati i maksimalno iskoristiti vrijeme' ta očekivanja od sebe samih još dodatno povećava, 

- Na blogovima, na društvenim mrežama i u e-mail porukama; posvuda su savjeti kako da produktivno iskoristim vrijeme kao da to ne radim i inače - kaže fotografkinja iz Kolorada Julie Ulstrup (57).

12 odgovora o ženinoj intimi: Iscjedak, seks, dlake i 'čašice'
12 odgovora o ženinoj intimi: Iscjedak,  seks, dlake i 'čašice'

Ipak, usred globalne pandemije koja se uvukla u skoro sve aspekte života, čini se kako je ljudima sve teže stvari i dovršiti. 

- Biti produktivan je dovoljno teško i u najboljim vremenima, a kamoli sad - kaže savjetnik za produktivnost i autor Chris Bailey i dodaje da je ideja da sad na raspolaganju imamo sve to pusto vrijeme fantastična, ali netočna. 'Mi smo doma jer moramo biti doma, a pažnja nam je slabija nego u normalnim okolnostima'. 

Nakon što su joj na poslu rekli da će raditi od doma, Sara Johnson (30) si je osmislila detaljan popis što će sve raditi u tri 'dodatna' sata u danu koje sad ima jer ne mora putovati na posao i doma s posla.

- Sjedila sam sama prošli vikend i razmišljala kako sam počela raditi sve zapisano, ali u ničem nisam ustrajala ni dva tjedna - priznaje.

Potreba za stalnim napredovanjem, čak i u doba globalne krize, odraz je američke kulture rad, piše novinar  Nick Martin nedavno u The New Republic i kaže da smo 'bombardirani s idejom da se svaka nanosekunda života mora usmjeriti na profit i/ili na samo-poboljšanje'.

Savršen način za očistiti make up kistove - otkrila blogerica
Savršen način za očistiti make up kistove - otkrila blogerica

- Navikli smo da svaki trenutak u danu moramo bar na neki način biti produktivni - kaže novinarka i autorica Anne Helen Petersen, čak i kad šetamo, 'trebali' bismo usput slušati neki informativni podcast koji će pomoći da radimo na sebi i da budemo bolje osobe.

Petersen ističe i da je ta potreba osobito vidljiva kod 'milenijalaca' (onih rođenih između ranih 80-ih i srednjih 90-ih), od kojih mnogi baš sad balansiraju posao i brigu o djeci kod kuće.

A da ne bismo stalno osjećali 'gorki poraz neuspjeha', Petersen kaže da je najbolje prestati raditi razne 'to do liste' - a umjesto njih savjetuje dnevnik zahvalnosti i rad na prihvaćanju sebe samih.

Znakovi u izolaciji: Vagama to najteže pada, Jarci čiste kuću
Znakovi u izolaciji: Vagama to najteže pada, Jarci čiste kuću

- Premda bi vjerojatno trebala smisliti sljedeću veliku poslovnu ideju ili napraviti nešto drugo (a opet sjajno) dok sam doma, ponavljam si da je 'potpuno u redu i samo biti' - zaključuje Petersen.

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti