Obavijesti

Lifestyle

Vrijeme je za proljetno čišćenje - vlasišta!

Vrijeme je za proljetno čišćenje - vlasišta!
6

Neka vaša kosa zablista punim sjajem na toplom proljetnom suncu

Jeste li znali da jedna vlas može izdržati najmanje 100 grama težine, a da ne pukne? Ako uračunamo sve vlasi kose, tada prosječno vlasište ima nosivost od najmanje deset tona! Iako je tako snažno, ono u nekim slučajevima može postati izrazito osjetljivo.
Dva su najčešća tipa problematičnog vlasišta: perut i ispadanje kose, a mi ćemo vam pomoći u njihovom smirivanju.
Problem: perut
Čak oko polovine svijeta pati od peruti, i to češće muškarci nego žene. Perut je kronično stanje vlasišta koje karakteriziraju ljuskice i prhutanje ponekad povezano s crvenilom i svrbeži, a razlikujemo suhu i masnu perut. Suha nastaje uslijed prevelikog isušivanja ili oštećenja vlasišta, dok je masna posljedica poremećaja rada žlijezda lojnica i očituje se u vidu žutih i masnih naslaga između vlasi kose.
 
Rješenje
Kod problema peruti potrebno je njegovati kosu šamponima protiv peruti. Da biste postigli optimalne rezultate šampon treba koristiti redovito, prilikom svakog pranja kose i ne zamjenjivati ga drugim šamponima. Naravno, važno je da odaberete šampon koji će bit vaš najbolji saveznik. Asebon šamponi pomoći će vam da u borbi protiv peruti pri čemu možete odabrati Asebon šampon protiv masne prhuti za normalno do masno vlasište ili Asebon šampon protiv suhe prhuti za suho vlasište koji sadrži za vlasi ekstrakt lana koji hidratizira i njeguje vlasište.
 
Problem: Ispadanje kose
Ispadanje kose nije neuobičajeno; gubitak 50 do 100 vlasi kose dnevno smatra se normalnom pojavom u životnom ciklusu kose (faza rasta - faza mirovanja - faza ispadanja). No, ukoliko primijetite veći gubitak gustoće kose, potrebna je intervencija kako biste smanjili njezino ispadanje i potaknuli ponovni rast vlasi.
 
Rješenje
Danas postoje brojni šamponi protiv ispadanja i gubitka gustoće kose, pa čak i prirodni poguščivači kose koji vam uz redovito korištenje mogu pomoći u rekonstrukciji vlasišta. Ako se borite protiv ispadanja kose, saveznika možete potražiti u proizvodima marke Kron - od losiona protiv ispadanja kose koji ujedno potiče rast kose do regeneratora koji jača korijen kose i obnavlja strukturu tankih i rijetkih vlasi obavijajući je protiv pucanja. Dakako, nemojte zaboraviti da se zdrav rast kose postiže i iznutra, uravnoteženom prehranom i optimalnom opskrbom tijela hranjivim tvarima. Kod prekomjernog ispadanja kose potražite podršku u Fitoval kapsulama koje korijen kose opskrbljuju tvarima potrebnim za rast i regeneraciju, jačaju kosu, poboljšavaju te ubrzavaju njezinu regeneraciju.
 
 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu
ZA MIR I BLAGOSTANJE

Božićni feng shui: Drvce treba stajati u centru kuće i na jugu

Prema tradicionalnom vjerovanju drvce treba biti veće od najviše osobe u obitelji i postavljeno u središte doma, a svijeće na blagdanskom stolu pročistit će energiju

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad
NEUGODNA PRIZNANJA

Kako biste vi reagirali? Ovo su definitivno najgori pokloni ikad

Božić je vrijeme darivanja. Sve nas muči ista misao - što pokloniti najmilijima. Bitna je namjera, a ionako što god poklonili, ne možete biti gori od nekih od ovih Twitteraša...
Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Bez bronzera i dodatnog jastuka nema party looka

Za blistavu kožu na dugo očekivanom tulumu pomoći će spavanje na dodatnom jastuku koje sprečava zadržavanje tekućine oko očiju