Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Evo savjeta za vrhunsku pedikuru kod kuće

Vrijeme je za vrhunsku pedikuru kao u spa salonu, ali - kod kuće
1

Svaka tri do četiri tjedna priuštite stopalima posebnu njegu, od skidanja grube i suhe kože s peta, rezanja noktiju i zanoktica, do njege i uživanja u posebnoj maski koja hidratizira kožu

VIDEO

Kad obujete svoje omiljene sandale, mogli biste shvatiti da je prošlo puno vremena ne samo od zadnje pedikure, nego i od toga kad ste zadnji puta nanijeli njegujuću kremu na stopala. Sigurno možete pronaći bezbroj izgovora za to što ste se tako opustili, no nema niti jednog da stvar ne popravite i to - kod kuće.

Za to se samo treba pripremiti, nabaviti osnovni alat i izdvojiti vrijeme samo za sebe, tijekom kojega vas ukućani neće gnjaviti sa svojim zahtjevima. Donosimo nekoliko savjeta koji mogu pomoći da svojim stopalima kod kuće priuštite vrhunsku njegu.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve što niste znali o stopalima

Pokretanje videa...

Stopala rastu i do 50. godine 01:09

Pripremite osnovni alat za pedikuru

Provjerite imate li ravne (ne zaobljene) škarice za nokte, noktaricu, rašpicu za nokte i kamen ili rašpicu za tvrdu kožu na petama. Trebaju vam i posebne škarice za zanoktice te štapić kojim ćete zanoktice pritisnuti uz nokat. 

Svakako izaberite i neku kupku za stopala, ili masku, te ulje za omekšavanje zanoktica. Ako želite nalakirati nokte, svakako unaprijed izaberite i lak - od baznoga, preko onog u boji. 

 Skratite nokte škaricama

Upotrijebite ravne škarice, kako biste stvorili urednu liniju i izbjegli urastanje noktiju na nogama, savjetuje Rita Remark, edukatorica iz Essija. Ako ih odrežete ravno, neće ostati puno za poliranje. 

Nestručna depilacija, pedikura i tretmani lica - uzroci infekcija
Nestručna depilacija, pedikura i tretmani lica - uzroci infekcija

Budite nježni prema zanokticama 

U ovom slučaju, manje je više, kaže Sigourney Nuñez, iz tvrtke OPI. Budite nježni sa štapićem za pritiskanje kutikula.  Poanta  je u tome da odvojite višak kutikule od nokta  Zatim uzmite rezač za zanoktice i izrežite samo dijelove mrtve kože ili one koji vise oko nokta.  

Sastružite grubu kožu s peta

Započnite namakanjem stopala kako bi omekšali i pomogli ukloniti mrtvu kožu, kaže Nuñez. Koristeći kamen ili rašpicu za tvrdu kožu obradite sva područja na kojima ima tvrde kože ili natisaka od stajanja. Usredotočite se na pukotine na rubovima pete, kao i na rubove stopala, gdje se mogu javiti žuljevi.

 

Stavite masku na stopala

Stavljanje maske na stopala može pomoći da koža na stopalima ostane mekana danima nakon pedikure. Ako su vam stopala često suha, pokušajte s hidratantnom maskom koja će nahraniti kožu i ostaviti ih svilenkasto glatkima. U nekim slučajevima može biti potreban i kemijski piling protiv natisaka,koji će omekšati  grubu kožu bez oštrog, fizičkog pilinga. Kad isperete masku, priuštite stopalima još 10-ak minuta opuštanja. 

Dreamstime

Uvijek koristite bazni lak 

Ne preskačite nanošenje baznog laka, jer će spriječiti listanje noktiju i nastanak žutih mrlja koje se mogu pojaviti na noktima nakon premazivanja tamnim lakovima. Izaberite hidratantnu formulu temeljnog laka, jer će pridonijeti tome da se nokti ne isušuju.

 

Lakirajte ih u izabranoj boji 

Prsti su izvrsno mjesto za igru ​​s hrabrijom nijansom laka, jer se po potrebi mogu sakriti. Dakle, možete izabrati i neke hrabre boje moderne ove sezone. Ako se radije držite klasičnog laka, bijeli ili lak u boji kože su uvijek moderni. Pazite da lak ne namažete pregusto, radije nanesite nekoliko tankih slojeva između kojih će se donji sloj moći osušiti, prenosi portal GoodHouseKeeping.

Učvrstite boju drugim slojem

Za nadlak izaberite formulu za jačanje noktiju. S obzirom da su nožni prsti uvijek izloženi u sandalama, dobro ih je zaštititi kako se boja ne bi počela skidati prije vremena, ili izgubila sjaj. Nanesite nadlak svaka četiri dana, kako bi vaš lak bio što trajniji i sjajniji. 

Budite strpljivi!

Obavezno pričekajte da se svježe nalakirani nokti dobro osuše prije nego što obujete čarape ili cipele. Učinite li to prebrzo, velike su šanse da ćete završiti s mrljama na noktima. 

Ne zaboravite ulje za kutikule

Ulje za kutikule ključno je za zdrave i jake nokte. Ono će spriječiti da se nokti isuše i izgledaju suho. Nemojte zaboraviti premazati nokte tim uljem. Naravno, nemojte ga stavljati prije lakiranja, već nakon što su nokti posve suhi.  

Radite sve to redovito

Poželjno je da svaka dva do tri tjedna napravite jedan takav domaći wellness za stopala, kako biste poticali njihovo zdravlje, no nećete pogriješiti ni ako to bude nakon tri do četiri tjedna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku