Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Virtualna Florance pomaže u odvikavanju od duhana

WHO predstavio virtualnu ženu Florence - stručnog vodiča koji pomaže da prestanete pušiti

Pokazalo se da čak trećina ljudi koji su odlučili prestati pušiti nema pravu potporu. Svjetska zdravstvena organizacija osmislila je virtualnu Florance, koja pomaže informacijama i savjetima

VIDEO

Upoznajte Florence, prvu virtualnu zdravstvenu radnicu WHO-a, osmišljenu da pomogne u kampanji kojom se 1,3 milijarde pušača u svijetu želi potaknuti na prestanak pušenja. Florence koristi umjetnu inteligenciju kako bi odagnala mitove oko COVID-19 i pušenja, te pomaže ljudima da razviju personalizirani plan za odvikavanje od duhana. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo što će se dogoditi vašem tijelu ako odlučite prestati pušiti

Pokretanje videa...

pušenje 01:14

Korisnici se mogu osloniti na nju kao na pouzdan izvor informacija, kako bi ustrajali u tome da prestanu pušiti. Ona ih može uputiti i na adrese nacionalnih kampanja za prestanak pušenja, ili aplikacije koje pomažu u tome bez naknade. Svi zainteresirani mogu je kontaktirati putem videa ili chata. 

'Pušenje oštećuje sluznicu koja nas štiti od korona virusa...'
'Pušenje oštećuje sluznicu koja nas štiti od korona virusa...'

WHO procjenjuje da oko 60 posto pušača u svijetu kaže da žele prestati pušiti, a samo 30 posto njih ima pristup alatima koji su im potrebni, poput savjetnika koji im može pomoći u koracima. Ističu da je prestanak pušenja važniji nego ikad,  jer dokazi pokazuju da je kod pušača veći rizik od težih komplikacija bolesti COVID-19. 

Inače, Florance pomaže sa STAR programom odvikavanja od pušenja, što znači: 

S (Set a quit date...) - odredite datum kada ćete prestati pušiti

Važno je odrediti datum za prestanak pušenja, i to što prije. Ako si ostavite kratko razdoblje za odustajanje, ostat ćete usredotočeni i motivirani za postizanje svog cilja. 

T (Tell your friends, family...) - recite to ljudima oko sebe

Recite svojim prijateljima, obitelji i suradnicima da prestajete pušiti. Važno je podijeliti cilj s onima s kojima često komunicirate. 

A (Anticipate challenges) - predvidite izazove i iskušenja 

Nastojte predvidjeti iskušenja, osobito tijekom prvih nekoliko kritičnih tjedana, dok se javljaju najteži simptomi odvikavanja od duhana. 

R (Remove tobacco products...) - odbacite  duhan u potpunosti

Najbolje je u potpunosti se riješiti svih cigareta iz kuće, torbica, džepova, izbjegavati mjesta gdje se puši te zamoliti ljude s kojima kontaktirate da ne puše u vašoj blizini, barem u prvo vrijeme.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje