Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Yin i Yang tehnike za ljepotu: Dovedite kožu do savršenstva

Yin i Yang tehnike za ljepotu: Dovedite kožu do savršenstva
1

Želite svoju kožu dovesti do savršenstva uz malo truda? Poznata kozmetičarka Ade Ooi ima devet savjeta koji vam mogu pomoći da učinite vašu kožu blistavom i izvana i iznutra

VIDEO

Slavna kozmetičarka Ada Ooi, odlučila je otkriti neke tehnike za koje tvrdi da mogu pojačati sjaj kože 'iznutra'. Ova osnivačica britanske marke za njegu kože 001skincare, objasnila je sve postupke koji se mogu koristiti za 'jačanje Yina i Yanga' kako bi se uravnotežilo unutarnje blagostanje, a koža postala blistavija. Ada objašnjava da se Yin odnosi na bilo koje stalne unutarnje radnje poput cirkulacije krvi ili probave, dok se Yang odnosi na svaki organ. Primjerice, na pluća, želudac, jetru, slezenu i bubrege.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:08

- Dobra ravnoteža Yina i Yanga zapravo znači da tijelo može neometano funkcionirati i oporavljati se, dok svaki organ funkcionira s dostupnom energijom, a da pritom ne mora biti pod stresom - objasnila je Ada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ada je podijelila svojih devet savjeta koji dolaze u tri koraka, usput objašnjavajući da je ključno pronaći ravnotežu između 'yina' i 'yanga' prije nego što se usredotočite na tehnike na licu.

Prvi dio: Jača vaš 'Yin'

1. Okupajte se u vrućoj vodi

Vruća kupka potiče otvaranje pora. Tijekom vruće kupke vaše se tijelo znoji i izbacuje toksine odozgo prema dolje.

2. Namačite stopala

Kupka za stopala u vodi do gležnjeva može pojačati cirkulaciju krvi, ali i izbaciti viška tekućine iz tijela.

Therapeutic foot bath

3. Kamenje za cirkulaciju

Kako biste dodatno potaknuli cirkulaciju i detoksikaciju, Ada predlaže da u kadu stavite nekoliko kamenčića na koje možete leći ili po njima hodati.

Drugi dio: Jača vaš 'Yang'

4. Pijte vodu sobne temperature

Nemojte pijenjem hladne vodo šokirati organe. Naša tjelesna temperatura iznosi 36 Celzijevih stupnjeva, a svaki unos hrane i pića koji su jako hladni dovodi do toga da naši organi da moraju raditi dodatno kako bi kompenzirali temperaturnu razliku u kojoj oni inače funkcioniraju. Također, neuravnoteženo korištenje energije može uzrokovati stagnaciju krvi i tekućine.

5. Nemojte pretjerano vježbati

Većina ljudi živi ubrzanim životnim stilom u kojem se neprestano vrte između posla, obitelji, odmora i užitka. Ako o našem tijelu razmišljate kao o stroju, onda znate da svaki umni rad i fizičko kretanje zahtjeva fizički napor.

Vježbanje pomaže u regulaciji cirkulacije i povećanju razine kisika, a također pomaže i u sagorijevanju dodatnih kalorija. Međutim, to treba činiti umjereno kako ne bismo pretjerano iscrpili svoje tijelo. Ada predlaže da tijekom tjedna izmjenjujete vježbe visokog i niskog intenziteta.

Treći dio: Fokusirajte se na lice

6. Tretmani s iglom

Tretmani s iglom poput akupunkture, dermarolera ili terapija kože mikroiglicama stvaraju signale mozgu da je koža ozlijeđena i tako se skupljaju krvne stanice, potiče se proizvodnja kolagena i elastina, pa se k tome i ubrzava proces obnove kože.

7. Masaža 

Za tretmane koje možete raditi i kod kuće će biti potrebni uređaji različitih temperatura (hladnih ili toplih), oblika ili masažnih pokreta za stimulaciju. Oni će usmjeriti krv da počne cirkulirati u gornjem sloju kože (epidermisu).

8. 'Tapkajte' po licu

Kada stavljate proizvode za njegu kože probajte koristiti različite pokrete tapkanja ili laganog lupkanja kako bi krv bolje procirkulirala licem, a pogotovo na mjestima gdje imate bore. Također se možete i lagano uštipnuti za lice ili rastezati kožu pa onda nanijeti proizvod kako bi se bolje upio.

Zovu je 'crnom Barbie': Znali su mi se rugati zbog izgleda
Zovu je 'crnom Barbie': Znali su mi se rugati zbog izgleda

9. Uložite u antioksidanse

Antioksidansi su jedan od glavnih elemenata koji postoje u biljkama, a služe da bi ih održali na životu. Kada se antioksidansi unesu u ljudsko tijelo oni pomažu našoj koži da se bori protiv unutarnjih i vanjskih stimulacija hormona, stresa, UV zračenja, zagađenja ili promjena temperature, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

16:11
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...