Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Za 10 minuta očistite naočale uz sredstva koje imate kod kuće

Za 10 minuta očistite naočale uz sredstva koje imate kod kuće

Za sigurno čišćenje i dezinfekciju vaših naočala ne treba vam više od deset minuta, a sve što vam je potrebno su štapići za uši, topla voda, sapun i krpa od mikrovlakana

VIDEO

Ne samo da prljave naočale izgledaju užasno, već masnoća i prljavština mogu biti štetni za vaše leće i premaze leća, a možda čak i za vašu kožu. Čišćenje naočala je vrlo jednostavno. Vjerojatno već imate sve što vam je potrebno za sigurnu dezinfekciju i čišćenje naočala. Pročitajte u nastavku što vam je sve potrebno kako biste očistili i dezinficirali vaše naočale.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

Što vam sve treba?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Štapići za uši: Na trenutak skinite naočale i pogledajte pukotine, posebno oko jastučića za nos. Dobre su šanse da ćete vidjeti prljavštinu, a štapići za uši mogu vam pomoći da tu prljavštinu dosegnete i počistite.

Topla voda: Vruća voda može oštetiti određene prevlake leća, a hladna voda je manje učinkovita. Za najbolje rezultate ciljajte na mlaku vodu.

Sapun za posuđe (bez aditiva i abrazivnih sredstava)

Krpe od mikrovlakana: Vrlo je malo krpa sigurno za čišćenje naočala. Krpe od mikrovlakana vaša su najbolja opcija za učinkovito čišćenje i sušenje bez oštećenja. 

Pohrana otporna na ogrebotine: Zaštita naočala kad se ne koriste održava ih čišćima i produljuje im životni vijek. 

Dubinsko čišćenje naočala trebalo bi trajati manje od 10 minuta, a dnevno održavanje traje manje od pet minuta.

Isperite pod mlazom vode

Izbjegavajte 'čišćenje' suhih leća krpama od mikrovlakana. Time se redistribuira mast i trljanje  koje mogu oštetiti vaše leće. Ispiranje naočala 15 sekundi pod vodom iz slavine koja teče mlakom vodom uklanja višak prljavštine.

Dodajte sapun za suđe, nježno trljajte i temeljito isperite

Nakon što ste isprali prljave naočale, istresite kapljicu sapuna za suđe veličine zrna graška na prednju i stražnju stranu svake leće. Zatim lagano utrljajte sapun prstima. Pazite da sapun koji koristite ne sadrži abrazivna sredstva jer ti aditivi mogu pokvariti vaše obloge leća.

Protresite ih, a zatim nastavite brisati čistom krpom od mikrovlakana

Čista krpa od mikrovlakana (poput one koju ste vjerojatno dobili kupnjom naočala) može se upotrijebiti za nježno i sigurno sušenje naočala. Prije sušenja lagano protresite višak vode s naočala.

Spremajte naočale kada ih ne koristite

Pazite da slučajno ne oštetite naočale ako ih nepropisno pohranite. Naočale možete umotati u čistu krpu od mikrovlakana, leće postavite prema gore i spremite ih u kutiju.

Što je sa sprejevima i pjenama?

Sprejevi i pjene za leće mogu vam očistiti naočale, ali kao najbolja opcija pokazala se ona staromodna koja uključuje toplu vodu i sapun za pranje posuđa. 

Što je s ultrazvučnim strojevima?

Mnogi stručnjaci upozorili su da se kod kuće ne koriste ultrazvučni strojevi za čišćenje naočala, jer može vrlo lako doći do grebanja okvira i leća, piše New York Times.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje