Lifestyle

Komentari 3

Za bolje emocionalno zdravlje: Pomirite se sa svojom prošlošću

Za bolje emocionalno zdravlje: Pomirite se sa svojom prošlošću

Pazite li na svoje emocionalno zdravlje ili dopuštate prošlosti da upravlja s vašom sadašnjosti? Ako ste spremni ojačati svoje emocionalno zdravlje, ovo su 4 ključna principa koje preporučuje wellnes trener Chase

Wellness trener i voditelj podcasta Chase Chewning imao je dobru karijeru, bio je u najboljoj fizičkoj formi svog života i imao je vezu s djevojkom iz snova. Na prvu biste rekli da je sve bajno, no tako se samo čini. U svemu tome postojao je jedan problem, a to je njegova prošlost koja ga je sputavala. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dugo se psihički borio kako bi svoj život doveo u red, pomirio se i oprostio sa svojom prošlošću te otvorio put novim mogućnostima. Danas pomaže drugima da učine isto.

Ako ste spremni ojačati svoje emocionalno zdravlje, ovo su 4 ključna principa koje preporučuje Chase:

1. Priznajte

Ne počinjete mijenjati način života dok ne priznate da je vrijeme za to. Isto se može reći i za vaše emocionalno zdravlje. Budite spremni priznati što vas sputava. To bi moglo biti lakše reći nego učiniti. 

Prvi put kada si to priznate neće biti lako kao što ni svaki početak nije lagan, ali uvijek ga prijeđemo. 

2. Istražite, čitajte

Mnogima može pomoći da istražuju sve o emocionalnom zdravlju. Danas možete pronaći puno stručne literature, knjiga, članaka, podcasta i osobnih iskustava o toj temi i mnogim drugama koje vas zanimaju vezeno uz emocionalno zdravlje.

Nađite vremena za sebe i informirajte se, nadahnite se i krenite naprijed.

3. Budite mirni

Unesite mirnoću u svoj život mirnim praksama poput joge, meditacije ili dnevnika. Hoće li uvijek biti lako? Ne. Hoćete li se uvijek osjećati dobro? Sasvim sigurno ne. Kao i nova rutina vježbanja, ključno je da si odredite prioritet i da ga se držite.

4. Nazovite profesionalca

Sigurno ste barem jednom razmišljali o privatnom treneru u teretani ili ste ga nekada i imali. Jedan od razloga za to je što ćete tako naučiti kako pravilno koristiti dostupnu opremu, što dovodi do boljeg napretka i manje ozljeda.

Ponekad je jedini način da se ide dalje uz pomoć profesionalca. Terapija može ojačati vaš vlastiti plan, kao i upoznati vas s pravim alatima za individualni emocionalni uspjeh.

Ojačajte svoje emocionalno zdravlje i pomirite se s prošlošću. Tada ćete biti spremni za nove mogućnosti, piše Your Tango.

Najčitaniji članci